Cryptocurrency: ngerteni risiko sing tundhuk

Pambuka

Ing masyarakat kanthi cepet berkembang, cryptocurrency dadi tambah populer. Saiki, ana akeh jinis cryptocurrency, kayata Bitcoin, Ethereum, lan Litecoin. Cryptocurrencies digital kanthi eksklusif, lan mata uang lan teknologi tetep aman kanthi nggunakake teknologi blockchain. Teknologi iki nduwe rekaman sing aman kanggo saben transaksi kabeh ing sak panggonan. Ora ana sing ngontrol blokchain amarga ranté kasebut disesuaikan ing saben komputer sing duwe dompet cryptocurrency. Teknologi blockchain uga menehi anonimitas kanggo pangguna saka cryptocurrency. Kurangé kendali lan anonim pangguna pangguna bisa nimbulaké risiko tartamtu kanggo pengusaha sing pengin nggunakake cryptocurrency ing perusahaan kasebut. Artikel iki minangka lampiran saka artikel sadurunge, 'Cryptocurrency: aspek legal teknologi revolusioner'. Amarga artikel sadurunge iki utamane babagan aspek legal umum saka cryptocurrency, artikel iki fokus ing risiko bisnis sing bisa diatasi bisnis nalika ngatasi cryptocurrency lan pentinge kepatuhan.

 

Resiko anggepan penguburan dhuwit

Nalika cryptocurrency entuk popularitas, isih ora ana aturan sing ora diatur ing Walanda lan liyane Eropa. Anggota parlemen ngetrapake kanggo ngetrapake peraturan sing rinci, nanging iki bakal dadi proses sing dawa. Nanging, pengadilan nasional Walanda wis nemoni sawetara pengadilan babagan kasus babagan cryptocurrency. Sanajan sawetara keputusan babagan status hukum cryptocurrency, umume kasus ing spektrum pidana. Penguburan dhuwit entuk akeh peran ing pengadilan kasebut.

Penguburan dhuwit minangka aspek sing kudu digatekake kanggo mesthekake organisasi sampeyan ora ketundhung ing Code Criminal Code Walanda. Penguburan dhuwit minangka tumindak sing bisa dihukum miturut hukum pidana Walanda. Iki diadegake ing artikel 420bis, 420ter lan 420 saka Code Criminal Walanda. Penguburan dhuwit dibuktekake nalika wong ndhelikake alam, asal, alien utawa pamindhahan saka kabecikan tartamtu, utawa ndhelikake sapa sing dadi ahli waris utawa sing duwe kabecikan nalika ngerti yen apik sing dijupuk saka kegiatan pidana. Sanajan wong ora pati ngerti babagan kasunyatan sing asale saka kegiatan pidana, nanging bisa kanthi alesan nganggep kedadeyan kasebut, dheweke bisa disalahake babagan penguburan dhuwit. Tumindak kasebut bisa diukum kanthi dipenjara nganti patang taun (amarga ngerti asal-usul pidana), dipenjara nganti setaun (amarga duwe andharan sing cukup) utawa denda nganti 67.000 euro. Iki diadegake ing artikel 23 Kode Pidana Walanda. Wong sing nindakake kebiasaan nyuda dhuwit bisa uga dipenjara nganti nem taun.

Ing ngisor iki sawetara conto ing pengadilan Walanda sing nggunakake cryptocurrency:

  • Ana prekara manawa ana wong sing dituduh nduwe penguburan dhuwit. Dheweke nampa dhuwit sing dipikolehi kanthi ngonversi bitcoins kanggo dhuwit sing apik. Bitcoins iki dijupuk liwat web peteng, sing alamat IP pangguna sing ndhelik. Investigasi nuduhake web peteng digunakake meh istimewa kanggo dagang barang ilegal, sing kudu dibayar karo bitcoins. Pramila, pangadilan nganggep bitcoins sing diduweni liwat web gelap kasebut asale saka pidana. Pengadilan kasebut nyatakake tersangka nampa dhuwit sing dipikolehi kanthi ngowahi bitcoin saka asal pidana dadi dhuwit sing apik. Suspect ngerti yen bitcoins asring asale saka pidana. Nanging, dheweke durung neliti asal saka dhuwit fiat sing dipikolehi. Mula, dheweke kanthi sengaja nrima kasempatan sing signifikan yen dhuwit sing dipikolehi ditampa liwat kegiatan ilegal. Dheweke didakwo amarga penguburan dhuwit. [1]
  • Ing kasus iki, Informasi Fiscal lan Investigation Service (ing basa Walanda: FIOD) miwiti penyelidikan babagan pedagang bitcoin. Suspect kasebut, ing kasus iki, nyedhiyakake bitcoins kanggo para pedagang lan ngowahi dadi dhuwit sing apik. Suspect kasebut nggunakake dompet online sing ngemot pirang-pirang bitcoin, sing asale saka web peteng. Kaya sing kasebut ing kasus kasebut ing ndhuwur, bitcoins iki dianggep ora resmi. Suspect kasebut ora gelem menehi katrangan babagan asal-usulane. Pengadilan kasebut nyatakake yen curiga ngerti banget babagan asal saka bitcoins sing ilegal amarga dheweke lunga menyang pedagang sing njamin anonimitas para klien lan njaluk komisi tinggi kanggo layanan iki. Pramila, pengadilan nyatakake maksud saka tersangka bisa dianggep. Dheweke didakwo kanggo penguburan dhuwit.
  • Kasus sabanjure gegayutan bank Walanda, ING. ING mlebu kontrak perbankan karo pedagang bitcoin. Minangka bank, ING duwe kewajiban ngawasi lan investigasi tartamtu. Dheweke nemokake klien nggunakake dhuwit awis kanggo tuku bitcoins kanggo pihak katelu. ING mungkasi hubungane wiwit asal pambayaran kanthi awis ora bisa dicenthang lan dhuwit kasebut bisa dipikolehi liwat kegiatan ilegal. ING rumangsa ora bisa ngrampungake kewajiban KYC amarga dheweke ora bisa njamin manawa akune ora digunakake kanggo ngrebut dhuwit lan ngindhari risiko babagan integritas. Pengadilan kasebut nyatakake klien ING ora cukup kanggo mbuktekake dhuwit dhuwit kasebut asale saka sing asale. Mula, ING diidini kanggo mungkasi hubungan perbankan. [3]

Pengadilan kasebut nuduhake yen nggarap cryptocurrency bisa uga nyebabake risiko nalika tundhuk. Yen asal saka cryptocurrency ora dingerteni, lan mata uang bisa uga asale saka web peteng, anggepan penguburan dhuwit bisa gampang muncul.

Compliance

Amarga cryptocurrency durung diatur lan anonimitas transaksi bisa dipesthekake, iki minangka cara pambayaran sing bisa digunakake kanggo kegiatan kriminal. Mula, cryptocurrency duwe sawetara konotasi negatif ing Walanda. Iki uga ditampilake ing kasunyatan manawa Otoritas Jasa Keuangan lan Pasar Walanda menehi saran supaya ora dagang mata uang kripto. Dheweke ujar manawa nggunakake mata uang kripto nyebabake risiko kejahatan ekonomi, amarga pencucian dhuwit, penipuan, penipuan, lan manipulasi bisa gampang tuwuh. [4] Iki tegese sampeyan kudu akurat banget karo kepatuhan nalika ngatasi cryptocurrency. Sampeyan kudu bisa nuduhake manawa mata uang kripto sing ditampa ora dipikolehi liwat kegiatan ilegal. Sampeyan kudu bisa mbuktekake manawa sampeyan wis bener-bener nyelidiki asal-usule cryptocurrency sing sampeyan tampa. Iki bisa kabukten angel kanggo wong sing nggunakake cryptocurrency asring ora dingerteni. Kerep banget, nalika pengadilan Walanda duwe keputusan babagan cryptocurrency, iku kalebu ing spektrum pidana. Saiki, pejabat ora aktif ngawasi perdagangan mata uang kripto. Nanging, cryptocurrency pancen duwe perhatian. Mula, yen perusahaan duwe hubungan karo cryptocurrency, panguwasa bakal luwih waspada. Para panguwasa mesthine pengin ngerti kepiye mata uang crypto sing dipikolehi lan asal usul mata uang kasebut. Yen sampeyan ora bisa mangsuli pitakon kasebut kanthi bener, bisa uga kacuriga babagan pencucian uang utawa tindak pidana liyane lan penyelidikan babagan organisasi sampeyan bisa diwiwiti.

Regulasi cryptocurrency

Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, cryptocurrency durung diatur. Nanging, perdagangan lan panggunaan mata uang crypto bisa uga bakal diatur kanthi ketat, amarga risiko kriminal lan finansial sing ditindakake cryptocurrency. Regulasi cryptocurrency minangka topik obrolan ing saindenging jagad. Dana Moneter Internasional (organisasi Perserikatan Bangsa-Bangsa sing nggarap kerjasama moneter global, ngamanake stabilitas finansial lan nggampangake perdagangan internasional) njaluk koordinasi global babagan mata uang crypto nalika ngelingake risiko finansial lan pidana. [5] Uni Eropa lagi debat arep ngatur utawa ngawasi mata uang kripto, sanajan durung nggawe undang-undang tartamtu. Kajaba iku, regulasi cryptocurrency dadi subyek debat ing sawetara negara, kayata China, Korea Selatan, lan Rusia. Negara-negara kasebut njupuk utawa pengin njupuk langkah supaya bisa nggawe aturan babagan mata uang kripto. Ing Walanda, Otoritas Jasa Keuangan lan Pasar wis negesake manawa perusahaan investasi duwe tugas umum nalika nawakake Bitcoin-berjangka menyang investor ritel ing Walanda. Iki tegese manawa perusahaan investasi kasebut kudu ngurus minat para klien kanthi profesional, adil lan jujur. [6] Diskusi global babagan regulasi cryptocurrency nuduhake manawa akeh organisasi nganggep kudu nggawe paling ora sawetara jinis undang-undang.

kesimpulan

Aman yen dikandhakake yen cryptocurrency wis gedhe banget. Nanging, wong koyone lali yen dagang lan nggunakake mata uang kasebut uga bisa nanggung risiko tartamtu. Sadurunge ngerti, sampeyan bisa uga mlebu ing ruang lingkup Code Criminal Walanda nalika ngatasi cryptocurrency. Mata uang iki asring magepokan karo kegiatan kriminal, utamane pengubahan dhuwit. Pranyata banget penting kanggo perusahaan sing ora pengin dituntut kanggo pelanggaran pidana. Kawruh saka asal saka cryptocurrencies nduweni peran gedhe ing babagan iki. Wiwit cryptocurrency duwe konotasi sing rada negatif, negara lan organisasi mbahas babagan apa kudu netepake peraturan babagan cryptocurrency. Sanajan sawetara negara wis ngupayakake babagan peraturan, bisa uga isih butuh wektu sadurunge pangaturan ing saindenging jagad. Mulane, penting banget kanggo perusahaan kudu ngati-ati nalika ngatasi cryptocurrency lan priksa manawa kudu nggatekake kepatuhan.

kontak

Yen sampeyan duwe pitakon utawa komentar sawise maca artikel iki, wenehana hubungi Maxim Hodak, pengacara ing Law & More liwat maxim.hodak@lawandmore.nl, utawa Tom Meevis, pengacara ing Law & More liwat tom.meevis@lawandmore.nl, utawa telpon +31 (0) 40-3690680.

[1] ECLI:NL:RBMNE:2017:5716, https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBMNE:2017:5716.

[2] ECLI:NL:RBROT:2017:8992, https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBROT:2017:8992.

[3] ECLI:NL:RBAMS:2017:8376, https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2017:8376.

[4] Autoriteit Financiële Markten, Cryptocurrency 'Reële, https://www.afm.nl/nl-nl/nieuws/2017/nov/risico-cryptocurrencies.

[5] Laporan Fintech lan Keuangan Keuangan: Pertimbangan Dhisikan, Fund Moneter Internasional 2017.

[6] Autoriteit Financiële Markten, 'Bitcoin Futures: AFM op', https://www.afm.nl/nl-nl/nieuws/2017/dec/bitcoin-futures-zorgplicht.

Share