Hak cipta: kapan isine konten?

Hukum properti intelektual terus berkembang lan wis thukul banget. Iki bisa uga katon ing antarane hukum hak cipta. Saiki, meh kabeh wong ing Facebook, Twitter utawa Instagram utawa duwe situs web dhewe. Mula saka iku, masarakat nggawe konten luwih akeh tinimbang sing sadurunge dilakoni, sing asring diterbitake ing publik. Kajaba iku, pelanggaran hak cipta ditindakake luwih asring tinimbang sadurunge, umpamane amarga foto diterbitake tanpa idin saka pihak sing duwe utawa amarga internet luwih gampang pangguna supaya entuk akses menyang konten ilegal.

Publikasi konten sing ana hubungane karo hak cipta wis entuk peran penting ing telung keputusan anyar saka Pengadilan Kehakiman Uni Eropa. Ing kasus kasebut, konsep 'nyedhiyakake konten sing kasedhiya ing publik' wis dibahas. Luwih jelas, sing dibahas manawa tumindak ing ngisor iki minangka skop 'nggawe umum':

  • Nerbitake link kanggo bocor, diterbitake kanthi sah
  • Penjual media sing menehi akses menyang konten digital tanpa ijin sing duwe hak-hak karo konten iki
  • Nggampangake sistem sing ngidini pangguna nglacak lan ndownload karya sing dilindhungi (The Pirate Bay)

Ing hukum hak cipta

'Nggawe umum', miturut Pengadilan, ora kudu nyedhaki teknis, nanging kanthi fungsi. Miturut hakim Eropa, referensi kanggo karya sing dilindhungi hak cipta sing disimpen ing papan liya, padha karo, kayata, panentu DVD sing disalin kanthi ilegal.[1] Ing kasus kasebut, bisa uga pelanggaran hak cipta. Ing njero hukum hak cipta, mula kita bisa nemokake pembangunan sing luwih fokus ing cara para konsumen entuk akses menyang konten.

Waca liyane: http://assets.budh.nl/advocatenblad/pdf/ab_10_2017.pdf

[1] Sanoma / GeenStijl: ECLI: EU: C: 2016: 644; BREIN / Filmspeler: ECLI: EU: C: 2017: 300; BREIN / Ziggo & XS4ALL: ECLI: EU: C: 2017: 456.

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.