Copyright ing foto

Kabeh wong njupuk gambar meh saben dina. Nanging meh ora ana sing nggatekake kasunyatan yen properti intelektual ing wangun hak cipta teka ing foto sing dijupuk. Apa hak cipta? Lan apa maneh, kayata, hak cipta lan media sosial? Sawise kabeh, saiki foto sing dijupuk sing sabanjure katon ing Facebook, Instagram utawa Google luwih gedhe tinimbang sadurunge. Foto-foto kasebut banjur kasedhiya online ing pamirsa. Sapa sing isih duwe hak cipta ing foto kasebut? Lan sampeyan diijini ngirim foto ing media sosial yen ana wong liya ing foto sampeyan? Pitakonan kasebut dijawab ing blog ing ngisor iki.

Copyright ing foto

Copyright

Undhang-undhang nemtokake hak cipta kayata:

"Hak cipta minangka hak eksklusif kanggo nitahake karya sastra, ilmiah utawa seni, utawa sing ngganteni judhul, nerbitake lan ngasilake maneh, tundhuk karo larangan sing ditindakake dening ukum."

Deleng definisi hukum hak cipta, sampeyan, minangka pangripta foto kasebut, duwe rong hak eksklusif. Kaping pisanan, sampeyan duwe hak eksploitasi: hak nerbitake lan Multiply foto. Kajaba iku, sampeyan duwe hak pribadhi hak cipta: hak kanggo nerbitake foto kasebut tanpa nyebutake jeneng utawa sebutan liyane minangka produsen lan nglawan modifikasi, modifikasi utawa mutilasi foto sampeyan. Hak cipta kanthi otomatis nampa panyipta saka wektu gaweyan digawe. Yen sampeyan njupuk foto, sampeyan bakal njupuk hak cipta kanthi otomatis lan sah. Dadi, sampeyan ora kudu ndhaptar utawa aplikasi hak cipta ing endi wae. Nanging, hak cipta kasebut ora bener lan bakal kadaluwarsa pitung taun sawise mati panyipta.

Copyright lan media sosial

Amarga duwe hak cipta minangka produsen foto, sampeyan bisa mutusake ngirim foto ing media sosial lan kanthi gampang diakses para pamirsa. Sing asring kedadeyan. Hak cipta sampeyan ora bakal kena pengaruh kanthi ngirim foto ing Facebook utawa Instagram. Nanging platform kasebut asring bisa nggunakake foto tanpa idin utawa pambayaran. Apa hak cipta sampeyan bakal dilanggar? Ora mesthi. Biasane sampeyan menehi hak panggunaan menyang foto sing dikirim online liwat lisensi menyang platform kaya ngono.

Yen sampeyan upload foto ing platform kasebut, "istilah panggunaan" asring ditrapake. Istilah panggunaan bisa uga ngemot peruntukan sing, miturut persetujuan, sampeyan duwe platform kanggo nerbitake lan ngasilake foto kanthi cara tartamtu, kanggo tujuan tartamtu lan utawa ing wilayah tartamtu. Yen sampeyan setuju karo syarat lan kahanan kasebut, platform kasebut bisa ngirim foto kanthi online kanthi jeneng dhewe lan digunakake kanggo tujuan marketing. Nanging, mbusak potret utawa akun sing sampeyan kirim foto kasebut uga bakal mungkasi hak platform kanggo nggunakake foto sampeyan ing ngarep. Iki asring ora ditrapake kanggo salinan foto sing sadurunge digawe dening platform lan platform bisa uga terus nggunakake salinan kasebut ing kahanan tartamtu.

Pelanggaran hak cipta sampeyan mung bisa diterbitake utawa diterbitake tanpa ijin minangka penulis. Akibaté, sampeyan minangka perusahaan utawa minangka individu, bisa ngalami karusakan. Yen wong liya mbusak foto saka akun Facebook utawa Instagram, umpamane, lan banjur nggunakake tanpa idin utawa nyebutake sumber ing situs web / akun dhewe, hak cipta sampeyan wis kena infring lan sampeyan minangka pangripta bisa tumindak. . Apa sampeyan duwe pitakonan babagan kahanan ing babagan iki, sampeyan pengin ndhaptar hak cipta utawa nglindhungi karya sampeyan marang wong sing nglanggar hak cipta sampeyan? Banjur hubungi pengacara saka Law & More.

Hak potret

Sanajan produsen foto kasebut duwe hak cipta lan saengga loro hak eksklusif, hak kasebut ora mutlak ing kahanan tartamtu. Apa ana wong liya ing gambar uga? Banjur produsen foto kasebut kudu nganggep hak-hak wong sing motret. Wong ing foto kasebut duwe hak potret sing ana gandhengane karo publikasi potret sing digawe saka dheweke. Potret yaiku yen wong ing foto bisa dingerteni, sanajan pas ora katon. Postur karakteristik utawa lingkungan bisa cekap.

Apa potret kasebut dijupuk atas jenenge wong sing motret lan manawa produsen pengin nerbitake foto kasebut? Banjur produsen mbutuhake ijin saka wong potret Yen ijin ora kurang, foto bisa uga ora diwabarake kanthi umum. Ora ana tugas? Yen ngono, wong sing motret bisa, kanthi dhasar potret, nentang publikasi foto kasebut yen bisa nuduhake minat sing cukup kanggo nglakoni. Asring, kapentingan cukup kalebu bantahan privasi utawa komersial.

Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap babagan hak cipta, hak potret utawa layanan kita? Banjur hubungi pengacara saka Law & More. Pengacara kita ahli ing babagan hukum properti intelektual lan seneng mbantu sampeyan.

Share