Hubungi anak sampeyan sajrone krisis Corona

Saiki koronavirus uga wis rusak ing Walanda, mula kuwatir saka akeh wong tuwa. Minangka wong tuwa, saiki bisa uga nemoni pitakonan. Apa anak sampeyan isih diijinake menyang mantan? Sampeyan bisa njaga anak ing omah sanajan dheweke kudu karo ibu utawa bapak ing akhir minggu iki? Apa sampeyan bisa njaluk supaya bisa ndeleng anak-anakmu yen mantan dheweke kepengin tetep ing omah saiki amarga krisis korona? Iki mesthi kahanan sing khas banget kanggo kabeh sing durung nate kita nate ngalami, mula iki bakal njaluk pitakon kanggo kabeh kita tanpa wangsulan sing jelas.

Prinsip hukum kita yaiku anak lan wong tuwa duwe hak kanggo nggandhengake saben liyane. Mula, wong tuwane asring terikat karo susunan kontak sing sarujuk. Nanging, kita manggon ing jaman luar biasa saiki. Kita durung ngalami kaya ngono, minangka asil sing ora ana jawaban sing ora jelas kanggo pitakonan ing ndhuwur. Ing kahanan saiki penting kanggo mbiji apa sing paling apik kanggo anak sampeyan adhedhasar akal lan keadilan kanggo saben kahanan tartamtu.

Hubungi anak sampeyan sajrone krisis Corona

Apa sing kedadeyan nalika kunci lengkap wis diumumake ing Walanda? Apa pengaturan kontak sing disepakati isih ditrapake?
Ing wayahe jawaban kanggo pitakonan iki durung cetha. Nalika kita njupuk Spanyol minangka conto, kita weruh manawa ana (senadyan kunci) ngidini para wong tuwa terus ngetrapake susunan kontak. Dadi jelas sing diwenehake kanggo wong tuwa ing Spanyol, umpamane, milih bocah utawa nggawa menyang wong tuwa liyane. Ing Walanda saiki ora ana aturan khusus babagan susunan kontak sajrone coronavirus.

Apa koronavirus minangka alesan sing bener supaya bocah ora lunga menyang wong tuwa liyane?
Miturut pedoman RIVM, kabeh wong kudu tetep ing omah, sabisa ngindhari kontak sosial lan jarak jarak siji lan setengah meter saka wong liya. Bisa dibayangake supaya bocah ora lunga menyang wong tuwa liyane amarga wis ana, umpamane, ana ing wilayah berisiko tinggi utawa duwe profesi ing sektor kesehatan sing nambah risiko dheweke dadi infeksi karo corona.

However, it is not allowed to use the coronavirus as an ‘excuse’ to impede contact between your children and the other parent. Even in this exceptional situation, you are obliged to encourage contact between your children and the other parent as much as possible. However, it is important that you keep each other informed if, for example, your children show symptoms of illness. If it is not possible for you to pick up and bring the children during this special period, you can temporarily agree on alternative ways to let the contact take place as much as possible. For example, you can think of extensive contact via Skype or Facetime.

Apa sing bisa ditindakake yen wong tuwa liyane nolak kontak sampeyan karo anak?
In this exceptional period, it is difficult to enforce the contact arrangement, as long as the measures of the RIVM are in force. That is why it is wise to consult with the other parent and determine together what is best for your children’s health, but also for your own health. If mutual consultation does not help you, you can also call in the help of a lawyer. Normally, in such a case an interlocutory procedure could be started in order to enforce the contact through a lawyer. However, the question is whether you can start a procedure for this under the current circumstances. During this exceptional period the courts are closed and only urgent cases are handled. As soon as the measures concerning the coronavirus have been lifted and the other parent continues to frustrate the contact, you can call in a lawyer to enforce the contact. The lawyers of Law & More bisa mbantu sampeyan ing proses iki! Sajrone langkah coronavirus, sampeyan uga bisa ngubungi pengacara Law & More kanggo konsultasi karo mantan mitra sampeyan. Pengacara kita bisa mesthekake yen sampeyan bisa entuk solusi sing apik bebarengan karo mantan kanca.

Apa sampeyan duwe pitakon babagan pengaturan kontak karo bocah utawa sampeyan pengin ngobrol karo kanca sadurunge sing diawasi pengacara supaya bisa entuk solusi sing apik? Bebas bae kanggo dihubungi Law & More.

Share