Akibat saka ora netepi persetujuan bebarengan

Akibat saka ora netepi persetujuan bebarengan

Umume wong ngerti apa perjanjian kolektif, keuntungan lan apa sing ditrapake. Nanging, akeh wong sing ora ngerti akibate yen majikan ora netepi perjanjian kolektif. Sampeyan bisa maca liyane babagan iki ing blog iki!

Apa tundhuk karo perjanjian kolektif wajib?

Persetujuan kolektif nemtokake persetujuan babagan kondisi kerja karyawan ing industri tartamtu utawa ing perusahaan. Biasane, perjanjian sing ana ing kono luwih nguntungake karyawan tinimbang syarat-syarat kerja sing diasilake saka hukum. Conto kalebu perjanjian gaji, wektu kabar, bayaran lembur, utawa pensiun. Ing kasus tartamtu, persetujuan kolektif diumumake sacara universal. Iki tegese juragan ing industri sing dilindhungi dening persetujuan kolektif kudu ngetrapake aturan perjanjian kolektif. Ing kasus kaya mengkono, kontrak Employment antarane juragan lan pegawe bisa uga ora nyimpang saka pranata perjanjian buruh bebarengan kanggo kerugian pegawe. Minangka pegawe lan juragan, sampeyan kudu ngerti perjanjian kolektif sing ditrapake kanggo sampeyan.

tuntutan hukum 

Yen majikan ora tundhuk karo perjanjian wajib miturut persetujuan kolektif, dheweke nindakake "nglanggar kontrak." Dheweke ora netepi perjanjian sing ditrapake kanggo dheweke. Ing kasus iki, pegawe bisa menyang pengadilan kanggo mesthekake yen juragan isih nepaki kewajiban. Organisasi buruh uga bisa nuntut pemenuhan kewajiban ing pengadilan. Karyawan utawa organisasi buruh bisa nuntut kepatuhan lan ganti rugi kanggo karusakan sing disebabake ora netepi persetujuan bebarengan ing pengadilan. Sawetara pengusaha mikir yen bisa nyingkiri perjanjian kolektif kanthi nggawe perjanjian konkrit karo karyawan (ing kontrak kerja) sing nyimpang saka perjanjian ing perjanjian kolektif. Nanging, perjanjian kasebut ora sah, nggawe majikan tanggung jawab amarga ora netepi pranata perjanjian kolektif.

Inspektorat Tenaga Kerja

Saliyane karyawan lan organisasi buruh, Inspektorat Tenaga Kerja Walanda uga bisa nindakake investigasi independen. Penyelidikan kasebut bisa ditindakake kanthi diumumake utawa ora diumumake. Penyelidikan iki bisa uga kalebu takon marang karyawan sing saiki, buruh sauntara, wakil perusahaan, lan wong liya. Kajaba iku, Inspektorat Tenaga Kerja bisa njaluk inspeksi rekaman. Sing melu diwajibake kerja sama karo penyelidikan Inspektorat Tenaga Kerja. Basis kekuwatan Inspektorat Tenaga Kerja asale saka Undhang-undhang Hukum Administratif Umum. Yen Inspektorat Tenaga Kerja nemokake yen pranata persetujuan kolektif wajib ora dituruti, iku bakal menehi kabar marang organisasi pengusaha lan karyawan. Iki banjur bisa tumindak marang juragan sing prihatin.

Denda rata-rata 

Pungkasan, persetujuan kolektif bisa ngemot peraturan utawa pranata ing ngendi majikan sing ora netepi perjanjian kolektif bisa didenda. Iki uga dikenal minangka denda rata-rata. Mulane, jumlah denda iki gumantung marang apa sing ditemtokake ing perjanjian kolektif sing ditrapake kanggo majikan sampeyan. Mulane, jumlah denda beda-beda, nanging bisa dadi jumlah sing akeh banget. Denda kasebut bisa, ing prinsip, dileksanakake tanpa campur tangan pengadilan.

Apa sampeyan duwe pitakon babagan perjanjian kolektif sing ditrapake kanggo sampeyan? Yen mangkono, hubungi kita. Pengacara kita spesialis ing ukum pegawean lan bakal seneng mbantu sampeyan!

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.