Kategori: blog

Klaim kolektif sajrone kerusakan massa

Miwiti tanggal 1st wulan Januari 2020, undang-undang anyar Menteri Dekker bakal diberlaku. Undhang-undhang anyar kasebut negesake manawa warga lan perusahaan sing ngalami kerugian gedhe, bisa nuntut bebarengan kanggo menehi ganti rugi. Kerusakan massal yaiku kerusakan sing dialami dening akeh korban. Tuladhane yaiku kerusakan fisik sing disebabake dening obat-obatan sing mbebayani, kerusakan finansial sing disebabake dening mobil utawa mobil utawa kerusakan material akibat lindhu akibat produksi gas. Wiwit saiki, kerusakan massa kaya ngono bisa ditindakake kanthi bebarengan.

Tanggung jawab bebarengan ing pengadilan

Ing Walanda wis pirang-pirang taun bisa netepake kolektif ing pengadilan (tumindak bebarengan). Hakim mung bisa nemtokake tumindak sing ora sah; kanggo kerusakan, kabeh korban isih kudu miwiti prosedur individu. Ing praktik, prosedur kasebut biasane kompleks, nggunakake wektu lan larang. Umume kasus, biaya lan wektu sing melu prosedur individu ora ngatasi kerugian kasebut.

Uga ana kemungkinan kolektif ing antarane klompok kepentingan lan pihak sing dituduh, diumumake sacara universal ing pengadilan kanggo kabeh korban adhedhasar Undhang-undhang Penyelesaian Klaim Massa Kolektif (WCAM). Kanthi pamukiman bebarengan, klompok kepinteran bisa nulungi sekelompok korban, kayata entuk pemukiman supaya bisa menehi ganti rugi amarga kapitunane. Nanging, yen partai sing nyebabake kerusakan kasebut ora kerja sama, para korban isih bakal ditinggalake kanthi kosong. Para korban banjur kudu nyoba menyang pengadilan kanthi individu kanggo njaluk ganti rugi adhedhasar Artikel 3: 305a KUHP Walanda.

Kanthi rawuh saka Settlement Claims Mass Claims in Collective Action Act (WAMCA) ing wulan Januari pisanan 2020, kemungkinan tumindak kolektif wis ditambahi. Kanthi efek saka ukum anyar, hakim bisa ngucapake keyakinan babagan kerusakan kolektif. Iki tegese kabeh kasus bisa diselehake ing siji prosedur gabungan. Kanthi cara iki, pihak-pihak bakal entuk kejelasan. Tatacara kasebut banjur disederhanakake, ngirit wektu lan dhuwit, uga nyegah pengadilan sing ora ana mburi. Kanthi cara iki, solusi bisa ditemokake kanggo klompok korban akeh.

Korban lan partai asring bingung lan ora cukup informasi. Iki tegese para korban ora ngerti organisasi sing dipercaya lan kepentingan sing diwakili. Adhedhasar perlindungan hukum para korban, kondhisi kanggo tumindak kolektif saya ketat. Ora kabeh grup kapentingan mung bisa miwiti nuntut klaim. Organisasi internal lan keuangan organisasi kasebut kudu runtut. Conto klompok minat yaiku Asosiasi Pelanggan, asosiasi pemegang saham lan organisasi sing didegake khusus kanggo tumindak bebarengan.

Pungkasan, bakal ana daftar pusat kanggo tuntutan kolektif. Kanthi cara iki, para korban lan (wakil) kelompok bunga bisa mutusake manawa pengin miwiti kolektif kanggo acara sing padha. Dewan kanggo Badan Kehakiman bakal dadi pendaftar pusat. Daftar bisa diakses dening kabeh wong.

Penyelesaian klaim massal pancen rumit kanggo kabeh pihak sing terlibat, mula luwih becik njaluk dhukungan hukum. Tim saka Law & More nduweni keahlian lan pengalaman jembar babagan nangani lan ngawasi masalah klaim massal.

Share