Ngganti jeneng pisanan

Intine, wong tuwa bebas milih siji utawa luwih jeneng ngarep kanggo anake. Nanging, pungkasane sampeyan bisa uga ora puas karo jeneng ngarep sing dipilih. Apa sampeyan pengin ngganti jeneng ngarep utawa anak? Banjur sampeyan kudu ngawasi sawetara perkara penting. Sawise kabeh, pangowahan jeneng ngarep ora bisa ditindakake "mung".

Ngganti jeneng pisanan

Pisanan, sampeyan butuh alesan sing sah kanggo ngganti jeneng pisanan, kayata:

  • Adopsi utawa naturalisasi. Akibaté, sampeyan bisa uga siap kanggo wiwitan sing pengin sampeyan supaya adoh saka jaman kepungkur utawa sawise program integrasi saka kewarganegaraan sadurunge sing jeneng anyar.
  • Pangowahan jender. Ing asas, alesan iki ujar kanggo awake dhewe. Sawise kabeh, cukup dipikirake yen jeneng pisanan minangka asil sampeyan ora cocog maneh karo wong utawa jender sampeyan lan mbutuhake pangowahan.
  • Sampeyan bisa uga pengin nggawe jarak adoh saka iman lan mulane ngganti jeneng agama sing khas. Kosok baline, mesthine uga kanthi njupuk jeneng agama khas sing pengin sampeyan ngiyatake sesambungan karo agama sampeyan.
  • Bullying utawa diskriminasi. Pungkasan, kemungkinan jeneng pisanan utawa anak sampeyan, amarga ejaan kasebut, nyebabake asosiasi sing ala utawa ora umum amarga nyebabake larik.

Ing kasus sing kasebut, jeneng pisanan sing beda mesthi bakal menehi solusi. Kajaba iku, jeneng pisanan ora cocog lan ngemot tembung sumpah utawa padha karo jeneng kulawarga sing ana, kajaba iki uga jeneng pisanan.

Apa sampeyan duwe alasan sing bener, lan apa sampeyan pengin ngganti jeneng pisanan utawa bocah kasebut? Banjur sampeyan butuh pengacara. Pengacara bakal ngirim surat menyang pengadilan atas jenenge sampeyan njaluk jeneng liyane sing beda. Huruf kaya kasebut uga ditrapake minangka aplikasi. Kanggo tujuan iki, sampeyan kudu nyedhiyani pengacara karo dokumen sing dibutuhake, kayata salinan paspor, salinan asli sertifikat lair lan ekstrak BRP asli.

Proses ing pengadilan biasane ditindakake kanthi nulis lan sampeyan ora kudu katon ing pengadilan. Nanging, pangrungon bisa ditindakake, sawise maca aplikasi kasebut, hakim mbutuhake informasi luwih lengkap kanggo mutusake, pesta sing kasengsem, umpamane salah sawijining wong tuwa, ora setuju karo panyuwunan kasebut utawa yen pengadilan ndeleng alasan liyane.

Pengadilan uga biasane menehi keputusan kanthi nulis. Wektu ing antarane aplikasi lan pengadilan yaiku praktik kira-kira 1-2 wulan. Yen pengadilan menehi panjaluk sampeyan, pengadilan kasebut bakal ngirim jeneng anyar menyang kotamadya sing didaftar sampeyan utawa anak. Sawise keputusan positif saka pengadilan, kotamadya biasane duwe 8 minggu kanggo ngganti jeneng pisanan ing database cathetan pribadhi (GBA) kotamadya, sadurunge bisa nglamar dokumen identitas anyar utawa lisensi nyopir nganggo jeneng anyar.

Pengadilan uga bisa nggayuh keputusan sing beda lan nolak panjaluk sampeyan manawa pengadilan nganggep manawa ora cukup alasan kanggo ngganti jeneng pisanan utawa bocah sampeyan. Ing kasus kasebut, sampeyan bisa mréntahake pengadilan sing luwih dhuwur sajrone telung wulan. Yen sampeyan uga ora setuju karo keputusan pengadilan banding, sajrone 3 wulan, sampeyan bisa njaluk Mahkamah Agung kanthi cassation kanggo mbatalake keputusan pengadilan banding. Sampeyan kudu dibantu dening pengacara ing banding lan cassation loro.

Apa sampeyan pengin ngganti jeneng pisanan utawa bocah sampeyan? Hubungi Law & More. ing Law & More kita ngerti yen ana owah-owahan bisa uga duwe akeh sebab lan alesan beda-beda kanggo saben wong. Pramila kita nggunakake pendekatan pribadi. Pengacara kita ora mung bisa menehi saran, nanging uga mbantu sampeyan aplikasi kanggo ngganti jeneng pisanan utawa mbantu sajrone proses hukum.

Share