Owah-owahan ing hukum ketenagakerjaan

Owah-owahan ing hukum ketenagakerjaan

Pasar tenaga kerja saya ganti amarga macem-macem faktor. Salah sijine yaiku kabutuhan karyawan. Kabutuhan kasebut nggawe gesekan antarane majikan lan karyawan. Iki nyebabake aturan hukum tenaga kerja kudu diganti. Wiwit tanggal 1 Agustus 2022, sawetara owah-owahan penting wis diandharake ing hukum ketenagakerjaan. Liwat ing Arahan EU babagan Undhang-undhang Pelaksanaan Ketenagakerjaan sing Transparan lan Bisa Diprediksi, pola Employment lagi shaped menyang pasar transparan lan katebak. Ing ngisor iki, owah-owahan kasebut diandharake siji-siji.

Jam kerja sing bisa diramal

Wiwit tanggal 1 Agustus 2022, yen sampeyan minangka karyawan kanthi jam kerja sing ora standar utawa ora bisa ditebak, sampeyan kudu ndandani dina lan jam referensi sadurunge. Iki uga stipulates ing ngisor iki. Karyawan sing wis kerja paling ora 26 minggu bisa njaluk kerja kanthi kahanan kerja sing luwih bisa diprediksi lan aman. Yen kurang saka 10 karyawan sing makarya ing perusahaan, respon ditulis lan alasan kudu diwenehi ing telung sasi. Yen ana luwih saka 10 karyawan ing perusahaan, tenggat wektu iki sewulan. Tanggapan pas wektune saka juragan wis samesthine amarga yen panjaluk kasebut kudu diwenehake tanpa pitakonan.

Salajengipun, periode kabar kanggo nolak karya bakal diatur dadi patang dina sadurunge diwiwiti. Iki tegese, minangka karyawan, sampeyan bisa nolak kerja yen dijaluk dening majikan kurang saka patang dina sadurunge wiwitan kerja.

Hak kanggo pendidikan/latihan wajib gratis

Yen, minangka pegawe, sampeyan pengin, utawa perlu, melu kursus pelatihan, majikan sampeyan kudu mbayar kabeh biaya latihan kasebut, kalebu biaya tambahan kanggo persediaan sinau utawa biaya lelungan. Kajaba iku, sampeyan kudu diwenehi kesempatan kanggo melu latihan sajrone jam kerja. Peraturan anyar wiwit 1 Agustus 2022 nglarang nyetujoni klausa biaya sinau kanggo latihan wajib ing kontrak kerja. Wiwit tanggal kasebut, aturan kasebut uga ditrapake kanggo kontrak sing wis ana. Kanthi mengkono, ora preduli apa sampeyan wis rampung sinau kanthi apik utawa kurang utawa kontrak kerja wis rampung.

Apa kursus latihan wajib?

Latihan sing asale saka hukum nasional utawa Eropa kalebu latihan wajib. Latihan sing nderek saka perjanjian kerja bebarengan utawa peraturan posisi legal uga kalebu. Uga kursus latihan sing fungsional perlu utawa nyedhiyakake kelanjutan yen fungsi kasebut kosong. Kursus pelatihan utawa pendhidhikan sing sampeyan, minangka pegawe, kudu njupuk kualifikasi profesional ora otomatis kalebu latihan wajib. Kawontenan utama yaiku majikan diwajibake miturut skema kanggo menehi latihan tartamtu kanggo karyawan.

Kegiatan tambahan

Kegiatan tambahan yaiku pakaryan sing sampeyan lakoni saliyane aktivitas ing deskripsi proyek sampeyan, kayata ngatur acara perusahaan utawa mbukak bisnis sampeyan dhewe. Kegiatan kasebut bisa disepakati ing kontrak kerja, nanging kegiatan kasebut uga dilarang. Wiwit awal Agustus '22, kabeneran objektif dibutuhake kanggo njaluk klausa kegiatan tambahan. Conto alasan pembenaran sing objektif yaiku nalika sampeyan melu kegiatan sing bisa ngrusak citra organisasi.

Extended tugas pambocoran

Tugas majikan kanggo menehi informasi wis ditambahake kanggo nyakup topik ing ngisor iki. Karyawan kudu dilaporake babagan:

  • Prosedur babagan mandap kontrak kerja, kalebu syarat, tanggal pungkasan lan tanggal kadaluwarsa;
  • wangun cuti mbayar;
  • wektu lan kahanan wektu probationary;
  • gaji, kalebu tenggat wektu, jumlah, komponen lan cara pembayaran;
  • Hak kanggo latihan, isi lan ruang lingkup;
  • apa sing diasuransiake dening pegawe lan badan sing ngatur;
  • jeneng sing nyewa ing cilik saka kontrak Employment sak wentoro;
  • kahanan Employment, tunjangan lan expenses lan pranala ing cilik saka secondment saka Walanda kanggo negara EU liyane.

Ana prabédan antarane wong sing duwe jam kerja tetep lan jam kerja sing ora bisa ditebak. Kanthi jam kerja sing bisa diprediksi, majikan kudu ngandhani babagan suwene wektu kerja lan gaji lembur. Kanthi jam kerja sing ora bisa ditebak, sampeyan kudu dilaporake

  • kaping sampeyan kudu bisa;
  • jumlah minimal jam mbayar;
  • gaji kanggo jam ing ndhuwur jumlah minimal jam kerja;
  • wektu minimal kanggo convocation (paling ora patang dina sadurunge).

Owah-owahan pungkasan kanggo juragan yaiku dheweke ora wajib milih siji utawa luwih stasiun kerja yen karyawan ora duwe papan kerja sing tetep. Banjur bisa dituduhake yen sampeyan bebas nemtokake papan kerja sampeyan dhewe.

Minangka pegawe, sampeyan ora bisa disadvantaged nalika sampeyan pengin nindakake samubarang subyek iki. Mula, mungkasi kontrak kerja ora bisa ditindakake amarga alasan kasebut.

kontak

Apa sampeyan duwe pitakonan sing ana gandhengane karo hukum ketenagakerjaan? Banjur aran gratis kanggo hubungi pengacara kita ing [email dilindhungi] utawa nelpon kita ing +31 (0)40-3690680.

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.