Owahi pajak transfer: pamula lan investor mbayar manungsa waé!

2021 minangka taun ing endi sawetara prekara bakal owah ing bidang peraturan lan peraturan. Mangkene uga babagan transfer pajak. Tanggal 12 November 2020, Dewan Perwakilan Rakyat nyetujoni tagihan kanggo penyesuaian pajak transfer. Tujuan RUU iki yaiku kanggo ningkatake posisi para pamula ing pasar perumahan sing ana gandhengane karo investor, amarga investor asring banget cepet tuku omah, utamane ing kutha-kutha (luwih gedhe). Iki nggawe dadi angel kanggo pamula tuku omah. Sampeyan bisa maca ing blog iki sing pangowahan bakal ditrapake kanggo kaloro kategori wiwit tanggal 1 Januari 2021 lan apa sing kudu diwenehi perhatian.

Owahi pajak transfer: pamula lan investor mbayar manungsa waé! Gambar

Rong langkah kasebut

Kanggo nyadari target RUU sing kasebut ing ndhuwur, loro pangowahan, utawa paling ora langkah-langkah, bakal dilebokake ing bidang pajak transfer wiwit taun 2021. Kaajab iki bakal nambah jumlah transaksi perumahan dening para pembeli wiwitan lan nyuda transaksi omah dening investor.

Ukuran pisanan ing konteks iki ditrapake kanggo para pamula lan, kanthi ringkes, mbutuhake pengecualian saka pajak transfer. Kanthi tembung liya, para pamula ora kudu mbayar pajak transfer wiwit tanggal 1 Januari 2021, saengga tuku omah dadi luwih murah kanggo dheweke. Minangka asil pangecualian, total biaya sing gegandhengan karo tuku omah, gumantung saka kenaikan nilai omah, pancen bakal mudhun. Elinga: pengecualian bisa ditanggepi siji lan rega omah bisa uga ora ngluwihi € 400,000 wiwit tanggal 1 April 2021. Kajaba iku, pengecualian kasebut mung ditrapake nalika transfer properti ditindakake ing notaris hukum sipil ing utawa sawise 1 Januari 2021 lan wayahe nandatangani perjanjian tuku durung mesthi.

Pangukuran liyane gegayutan karo investor lan tegese akuisisi sing bakal dikenani pajak ing tingkat umum sing luwih dhuwur wiwit tanggal 1 Januari 2021. Tingkat iki bakal ditambah saka 6% dadi 8% ing tanggal sing kasebut. Ora kaya para pamula, mula investor dadi luwih larang tuku omah. Kanggo wong-wong mau, biaya sing ana gandhengane karo tuku omah bakal mundhak minangka asil saka kenaikan tarif pajak penjualan. Sengaja, tarif iki ora mung ndhaptar akuisisi non-omah, kalebu papan bisnis, nanging uga akuisisi omah sing ora bakal digunakake utawa mung digunakake sementara kanggo omah utama. Ing konteks iki, miturut nota panjelasan kanggo tagihan kanggo penyesuaian pajak transfer, coba, contone, omah plancongan, omah sing dituku wong tuwa kanggo anak lan omah sing ora dituku dening wong alami, nanging miturut ukum wong kayata perusahaan perumahan.

Wiwitan utawa investor?

Nanging langkah-langkah apa sing kudu sampeyan eling? Kanthi tembung liya, apa sampeyan minangka pamula utawa investor? Apa ana wong sing sejatine mlebu pasar omah sing diduweni pemilik kanggo pertama kaline lan ora nate entuk omah sadurunge, bisa dadi titik wiwitan kanggo njawab pitakonan iki. Nanging, sapa sing nduweni kualifikasi kanggo pambuka lan sing nambah tarif pajak omzet, ora ditemtokake adhedhasar kriteria kasebut. Ora ana prekara kanggo pengecualian manawa sampeyan minangka pembeli wis duwe omah sadurunge. Kanthi tembung liya, omah kasebut ora kudu dadi omah sing dikuwasani dadi pemilik pertama sampeyan supaya bisa dibebasake.

Tagihan kanggo pangaturan pajak transfer nggunakake titik wiwitan sing beda banget. Apa sampeyan bisa diklasifikasikake minangka pamula lan muga-muga ana kesempatan kanggo pambébasan wiwitan gumantung saka telung kritéria kumulatif. Kriteria kasebut yaiku:

  • Umur sing entuk. Kanggo dianggep minangka wiwitan, sampeyan kudu umur 18 nganti 35 taun. Batas ndhuwur 35 digunakake ing tagihan kasebut amarga investigasi AFM wis nuduhake manawa rata-rata luwih angel kanggo mbayar biaya pembeli nalika umure luwih murah tinimbang 35 taun. Kajaba iku, kanggo aplikasi pengecualian kanthi watesan ngisor 18 taun, sarat sing wis umur sampeyan ditrapake. Tujuan watesan ngisor iki yaiku kanggo nyegah panggunaan pambebas saka pambuka sing ora bener: wakil legal ora bisa nggunakake pengecualian nalika tuku omah kanthi jeneng bocah cilik. Salajengipun, watesan umur kudu dileksanakake saben sing entuk, sanajan ana omah sing dipikolehi dening sawetara pengaku bareng. Yen salah sawijining sing entuk umur luwih saka 15 taun, ing ngisor iki ditrapake kanggo pembeli iki: ora ana pengecualian kanggo awake dhewe.
  • Sing ndarbeni sadurunge wis ngetrapake pengecualian iki. Kaya sing kasebut, pambebasan para pamula mung bisa digunakake sepisan. Kanggo mesthekake manawa aturan iki ora dilanggar, sampeyan kudu wara-wara kanthi jelas, kanthi tegas lan tanpa reservasi yen sampeyan sadurunge ora ngetrapake pengecualian wiwitan. Pratelan kasebut ditulis banjur kudu diajukake menyang notaris hukum sipil supaya bisa nggunakake bebrayan saka pajeg transfer. Intine, notaris hukum sipil bisa ngandelake pratelan tertulis iki, kajaba dheweke ngerti manawa pernyataan kasebut wis diterbitake kanthi ora bener. Yen katon yen sampeyan minangka akuisisi wis nglamar pengecualian sadurunge ana pratelan sing diterbitake, taksiran tambahan bakal digawe.
  • Panggunaan omah saliyane kanggo sementara dadi omah utama dening sing ndarbeni. Kanthi tembung liyane, ruang lingkup pambebasan wong sing diwatesi diwatesi mung kanggo wong sing entuk omah sing sejatine bakal manggon ing omah kasebut. Gegayutan karo kahanan iki, sampeyan uga kudu dadi pihak sing ndarbeni wara-wara kanthi cetha, kanthi tegas lan tanpa tanggepan manawa omah kasebut bakal digunakake kajaba kanggo sementara lan minangka papan dununge, uga ngirim pernyataan tertulis iki menyang notaris hukum sipil sadurunge akuisisi yen akuisisi liwat dheweke. Panggunaan sementara tegese, kayata nyewa omah utawa nggunakake omah plancongan. Nalika omah utama kalebu registrasi karo jemaah lan nggawe urip ing kana (kalebu kegiyatan olahraga, sekolah, papan ibadah, perawatan bocah, kanca, kulawarga). Yen, minangka akuisisi, sampeyan ora bakal nggunakake omah anyar minangka omah utama utawa mung sawetara tanggal 1 Januari 2021, sampeyan isih bakal kena pajak kanthi tarif umum 8%.

Pengkajian kriteria kasebut, mula wangsulan saka pitakon manawa sampeyan memenuhi syarat kanggo aplikasi pengecualian, ditindakake nalika omah entuk. Luwih khusus, iki wayahe nalika akta penjualan digawe ing notaris. Sanalika sadurunge nglakokake akta notaris, pernyataan tertulis babagan kahanan nomer loro lan kaping telu uga kudu diajukake menyang notaris. Wayahe perjanjian tuku ditandhani ora cocog kanggo ngetokake pernyataan tertulis, kaya dene akuisisi pembebasan pambuka.

Tuku omah minangka langkah penting kanggo wiwitan lan investor. Apa sampeyan pengin ngerti kategori sing kalebu lan langkah apa sing kudu dipikirake wiwit taun 2021? Utawa sampeyan butuh pitulung kanggo nggawe pernyataan sing dibutuhake kanggo pengecualian kasebut? Banjur kontak Law & More. Pengacara kita ahli ing bidang real estate lan kontrak lan seneng menehi pitulung lan saran kanggo sampeyan. Pengacara kita uga seneng nulungi sampeyan ing proses tindak lanjut, kayata nalika nggawe utawa mriksa kontrak tuku.

Share
Law & More B.V.