Bulak kerja

Bullying ing kantor luwih umum tinimbang sing diarepake

Apa wae nglirwakake, nyiksa, disingkirake utawa intimidasi, siji saka sepuluh wong ngalami prilaku struktural saka kolega utawa eksekutif. Semono uga konsekuensi bulus ing papan kerja ora diremehake. Pungkasan, bullying ing papan kerja ora mung biaya para majikan patang yuta ekstra dina absen saben taun lan sangang atus yuta euro kanthi terus mbayar upah liwat absen, nanging uga nyebabake keluhan fisik lan mental karyawan. Dadi, bullying ing kantor minangka masalah serius. Pramila penting kanggo karyawan lan perusahaan kudu tumindak ing tahap awal. Sapa sing bisa utawa kudu tumindak apa gumantung karo kerangka hukum sing kudu dianggep minangka bullying ing kantor.

Bulak kerja

Kaping pisanan, bullying ing papan kerja bisa diklasifikasikake minangka beban kerja psikologis sajrone Undhang-undhang Ketentuan Kerja. Miturut undhang-undhang iki, perusahaan duwe kewajiban ngupayakake kabijakan sing ditujokake kanggo nyipta kondisi kerja sing paling apik lan nyegah lan matesi bentuk pajak tenaga kerja iki. Cara iki kudu ditindakake dening perusahaan kasebut luwih lanjut babagan artikel 2.15 saka Keputusan Ketentuan Kerja. Iki gegayutan karo inventaris lan evaluasi Risiko (RI&E). Sampeyan ora mung kudu menehi wawasan babagan kabeh risiko sing ana ing perusahaan. RI&E uga kudu ngemot rencana tumindak sing kalebu langkah-langkah sing ana gandhengane karo risiko sing diidentifikasi, kayata beban kerja psikologis. Apa karyawan ora bisa ndeleng RI&E utawa RI&E lan mulane kabijakan ing perusahaan kasebut mung ilang? Banjur perusahaan kasebut nglanggar UU Ketentuan Kerja. Yen ngono, karyawan bisa nglaporake menyang Layanan Inspeksi SZW, sing ngetrapake Undhang-undhang Ketentuan Kerja. Yen diselidiki nuduhake manawa perusahaan ora netepi kewajiban miturut Undhang-undhang Ketentuan Kerja, Inspektur SZW bisa menehi denda administratif marang majikan utawa malah nggawe laporan resmi, sing bisa nggawe investigasi pidana.

Kajaba iku, bullying ing papan kerja uga relevan ing konteks sing luwih umum saka Artikel 7: 658 saka Kode Sipil Walanda. Sawise kabeh, artikel iki uga ana gandhengane karo tugas pengusaha kanggo njaga lingkungan kerja sing aman lan negesake manawa ing konteks iki, perusahaan kudu menehi langkah lan pandhuan sing cukup kanggo nyegah karyawane ngalami kerusakan. Cetha, bullying ing papan kerja bisa nyebabake kerusakan fisik utawa psikologis. Ing pangerten iki, perusahaan kudu uga nyegah bullying ing papan, mesthekake yen beban kerja psikososial ora terlalu dhuwur lan priksa manawa bullying mandheg sanalika bisa. Yen perusahaan kasebut ora nindakake lan karyawan ngalami kerusakan akibat, perusahaan kasebut tumindak bertentangan karo praktik kerja sing apik kaya sing kasebut ing Bagean 7: 658 saka Kode Sipil Walanda. Yen ngono, pegawe kasebut bisa tanggung jawab marang majikan. Yen perusahaan kasebut ora bisa nuduhake manawa dheweke wis netepi kuwajiban ngrawat utawa kerusakan kasebut minangka asil saka kekarepan sing disengaja utawa disengojo ing pegawe, dheweke kudu tanggung jawab lan kudu mbayar kerusakan akibat saka bullying ing pegawe .

Nalika bisa dipikirake yen bullying ing buruh ora bisa dicegah kanthi prakteke, pihak majikan bisa uga bakal ngetrapake langkah-langkah sing cukup kanggo nyegah buli kanthi cara sabisa utawa kanggo pertempuran awal. Ing pangerten iki, umpamane, wicaksana kanggo majikan milih penasihat rahasia, nyiyapake prosedur keluhan lan kanthi aktif ngandhani karyawan babagan buli lan langkah-langkah kasebut. Ukuran paling adoh babagan perkara iki yaiku ngilangi. Ukuran iki bisa digunakake ora mung dening majikan, nanging uga karyawan. Isih njupuk, mesthi karyawan dhewe, ora mesthi wicaksana. Ing kasus kasebut, karyawan risiko ora mung duwe hak kanggo mbayar gaji, nanging uga hak kanggo keuntungan pengangguran. Apa langkah iki sing ditindakake dening majikan? Banjur ana kasempatan yen keputusan ngilangi bakal ditandingi karyawan.

At Law & More, kita ngerti manawa bullying ing papan kerja bisa duwe pengaruh sing gedhe tumrap majikan lan karyawan. Pramila kita nggunakake pendekatan pribadi. Apa sampeyan juragan lan pengin ngerti persis cara nyegah utawa mbatesi buli ing papan kerja? Apa sampeyan minangka karyawan kudu ngatasi bullying ing karya lan sampeyan pengin ngerti apa sing bisa ditindakake babagan iki? Utawa sampeyan duwe pitakonan liyane ing wilayah kasebut? Hubungi Law & More. Kita bakal nggarap sampeyan kanggo nemtokake langkah sing paling apik (tindakake) ing kasus sampeyan. Pengacara kita ahli ing babagan hukum pegawean lan seneng menehi saran utawa pitulung, kalebu nalika proses legal.

Share
Law & More B.V.