RUU babagan Modernisasi Kemitraan

Nganti saiki, Walanda duwe telung bentuk kemitraan sing sah: kemitraan, kemitraan umum (VOF) lan kemitraan winates (CV). Umume digunakake ing perusahaan cilik lan menengah (UKM), sektor pertanian lan sektor jasa. Katelu bentuk kemitraan adhedhasar peraturan wiwit taun 1838. Amarga ukum saiki dianggep wis kuna banget lan ora cukup kanggo nyukupi kabutuhane para wirausahawan lan profesional nalika ana tanggung jawab utawa metu saka mitra, RUU babagan Modernisasi Kemitraan wis ana ing tabel wiwit 21 Februari 2019. Tujuan ing RUU iki utamane kanggo nggawe skema sing bisa diakses modern sing memfasilitasi para wirausaha, menehi perlindungan sing cocog kanggo para kreditur lan keamanan perdagangan.

RUU babagan Modernisasi Gambar Kemitraan

Apa sampeyan minangka pendiri salah sawijining 231,000 kemitraan ing Walanda? Utawa sampeyan arep nggawe kemitraan? Dadi luwih wicaksana kanggo ngawasi RUU Modernisasi Kemitraan. Sanajan RUU iki umume diwiwiti ing tanggal 1 Januari 2021, nanging RUPS kasebut durung dipilih. Yen RUU Modernisasi Kemitraan, sing ditampa kanthi positif sajrone konsultasi internet, bener-bener diadopsi dening Dewan Perwakilan Rakyat ing formulir saiki, sawetara perkara bakal diganti kanggo sampeyan dadi pengusaha ing mbesuk. Sawetara pangowahan proposal sing penting bakal dibahas ing ngisor iki.

Mbédakaké profesi lan bisnis

Kaping pisanan, tinimbang telung, mung rong formulir legal sing bakal ana ing sangisoré kemitraan, yaiku kemitraan lan kemitraan winates, lan ora ana bedane maneh antara kemitraan lan VOF. Minangka jeneng kasebut, kemitraan lan VOF bakal tetep ana, nanging beda-beda ing antarane bakal ilang. Minangka asil pangowahan, bedane profesi lan bisnis sing ana saiki bakal kabur. Yen sampeyan pengin nyiyapake kemitraan dadi wirausahawan, sampeyan saiki isih kudu nganggep formulir legal sing bakal dipilih, kemitraan utawa VOF, minangka bagean saka kegiyatan. Pungkasan, kanthi kemitraan kasebut ana kerjasama sing ana gandhengane karo latihan profesional, dene karo VOF ana operasi bisnis. Profesi utamane gegayutan karo profesi independen sing kalebu kualitas pribadi wong sing nindakake kerja utamane, kayata notaris, akuntan, dokter, pengacara. Perusahaan iki luwih akeh ing bidang komersial lan tujuan utamane yaiku ngasilake bathi. Sawise dileksanakake RUU babagan Modernisasi Kemitraan, pilihan iki bisa dibatalake.

Tanggung Jawab

Amarga transisi saka loro dadi telung kemitraan, bedane konteks tanggung jawab uga bakal ilang. Saiki, mitra kemitraan umum mung tanggung jawab kanggo bagean sing padha, dene mitra VOF bisa tanggung jawab kanthi jumlah lengkap. Minangka asil saka wiwitan Undhang-undhang Modernisasi Kemitraan, para mitra (saliyane perusahaan) kabeh bakal tanggung jawab sacara tanggung lan tanggung jawab kanggo jumlah lengkap. Iki tegese pangowahan gedhe kanggo "mantan kemitraan umum", kayata, akuntan, notaris utawa hukum sipil. Nanging, yen tugas tartamtu dipasrahake dening pihak liya kanggo mung siji mitra, mula uga tanggung jawabe mung gumantung karo mitra iki (bareng karo perusahaan), kajaba mitra liyane.

Minangka mitra, apa sampeyan gabung karo kemitraan sawise RUU Modernisasi Kemitraan diwiwiti? Yen ngono, minangka asil pangowahan, sampeyan mung tanggung jawab kanggo utang perusahaan sing bakal muncul sawise mlebu lan ora maneh uga utang sing wis ditanggung sadurunge sampeyan mlebu. Apa sampeyan pengin mundur minangka mitra? Banjur sampeyan bakal dibebasake paling ora limang taun sawise mandap tanggung jawab kanggo kewajiban perusahaan. Ora sengaja, sing duwe kreditor kudu nuntut kemitraan kasebut dhewe kanggo utang sing ana. Mung yen perusahaan ora bisa mbayar utang, para kreditor bisa terus melu lan tanggung jawab mitra.

Entitas hukum, dhasar lan tutugan

Ing RUU babagan Modernisasi Kemitraan, kemitraan uga kanthi otomatis milih entitas hukum dhewe ing konteks amandemen kasebut. Kanthi tembung liya: kemitraan, kaya NV lan BV, dadi hak lan kewajiban independen. Iki tegese mitra ora bakal dadi individu maneh, nanging dadi pemilik aset sing dadi properti gabungan. Perusahaan uga bakal nampa aset kapisah lan aset cair sing ora dicampur karo aset pribadi mitra. Kanthi cara iki, kemitraan uga bisa independen dadi pamilik properti sing ora bisa dipindhah liwat kontrak sing digawe karo jeneng perusahaan, sing ora kudu ditandatangani dening kabeh mitra saben wektu, lan kanthi gampang bisa mindhah dhewe.

Beda karo NV lan BV, tagihan kasebut ora mbutuhake intervensi notaris kanthi tumindak notaris utawa modal wiwitan kanggo nggabungake kemitraan. Saiki ora ana kemungkinan sah kanggo nyipta entitas hukum tanpa intervensi notaris. Para pihak bisa nggawe kemitraan kanthi menehi kesepakatan kerja sama siji liyane. Wujud perjanjian kasebut gratis. Kesepakatan kolaborasi standar gampang ditemokake lan didownload kanthi online. Nanging, kanggo ngindhari kahanan sing durung mesthi lan prosedur sing larang regane mbesuk, luwih becik milih pengacara khusus ing bidang kesepakatan kerja sama. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan perjanjian kerjasama kasebut? Banjur hubungi Law & More spesialis.

Salajengipun, RUU babagan Modernisasi Kemitraan ndadekake para pengusaha bisa terus perusahaan sawise mitra liya mundur. Kemitraan kasebut ora perlu dibubarake luwih dhisik lan bakal tetep ana, kajaba manawa wis disepakati. Yen kemitraan kasebut dibubarake, bisa uga mitra sing isih urip bisa nerusake perusahaan dadi perusahaan tunggal. Pembubaran sing diterusake saka kegiatan bakal nyebabake transfer miturut judhul universal. Ing kasus iki, tagihan kasebut maneh ora mbutuhake akta notaris, nanging mbutuhake tundhuk karo syarat formal sing dibutuhake kanggo pangiriman transfer properti sing wis kadaptar.

Cekakipun, yen tagihan kasebut disetel kanthi formulir saiki, sampeyan ora mung bakal luwih gampang minangka wirausahawan kanggo miwiti perusahaan kanthi bentuk kemitraan, nanging uga terus lan bisa uga ditinggalake kanthi pensiun. Nanging, babagan konteks Undhang-undhang Modernisasi Kemitraan, sawetara perkara penting babagan entitas hukum utawa tanggung jawab kudu dielingi. Ing Law & More kita ngerti manawa karo undang-undang anyar iki ing dalan, isih ana akeh pitakon lan kahanan sing durung mesthi ana pangowahan kasebut. Apa sampeyan pengin ngerti apa tegese UU Kemitraan Modernisasi kanggo perusahaan sampeyan? Utawa sampeyan pengin menehi informasi babagan tagihan iki lan pangembangan hukum sing relevan ing babagan hukum perusahaan? Banjur kontak Law & More. Pengacara kita ahli ing hukum perusahaan lan njupuk pendekatan pribadi. Dheweke seneng menehi informasi utawa saran luwih lengkap!

Share
Law & More B.V.