Panjaluk bangkrut

Aplikasi bangkrut minangka alat sing kuat kanggo nglumpukake utang. Yen wong sing utang ora mbayar lan klaim kasebut ora dibantah, petisi bangkrut bisa asring digunakake kanggo ngatasi klaim kanthi luwih cepet lan murah. Petisi bangkrut bisa diajukake kanthi panjaluk panjaluk utawa ing panjaluk saka siji utawa luwih kreditor. Yen ana sebab-sebab kepentingan umum, Kantor Penuntut Umum uga bisa ngajokake bangkrut.

Napa file kreditor kanggo bangkrut?

Yen wong sing utang ora mbayar lan ora katon yen faktur sing wis dibayar bakal dibayar, sampeyan bisa ngajokake bangkrut wong sing utang. Iki nambah kasempatan yen utang (sebagian) bakal dibayar. Sawise kabeh, perusahaan sing ngalami kesulitan finansial biasane duwe dhuwit, kayata dana lan real estate. Yen bangkrut, kabeh iki bakal didol kanggo nyadari dhuwit kanggo mbayar invoice sing durung dibayar. Petisi bangkrut saka utang kudu ditangani pengacara. Pengacara kudu njaluk pengadilan ngumumake yen utang sampeyan bangkrut. Pengacara sampeyan ngirimake iki kanthi petisi bangkrut. Ing kasus paling umum, hakim bakal milih langsung ing pengadilan manawa utang sampeyan dinyatakake bangkrut.

Panjaluk bangkrut

Nalika sampeyan aplikasi?

Sampeyan bisa ngajokake bangkrut yen utang sampeyan:

  • Nduwe 2 utawa luwih utang, 1 sing dituntut (wayahe wis mbayar);
  • Nduwe 2 utawa luwih tukang kredit; lan
  • Apa ing kahanan dheweke mandheg mbayar.

Pitakonan sing asring sampeyan krungu yaiku apa aplikasi kanggo kebangkrutan mbutuhake luwih saka siji pemiutang. Wangsulane ora. Kreditor siji uga bisa nglamar futawa bangkrut saka wong sing duwe utang. Nanging, bangkrut mung bisa ngumumaké dening pengadilan yen ana luwih akeh kreditur. Kreditur kasebut ora kudu dadi pelamar. Yen pengusaha nglamar bangkrut wong sing utang, cukup kanggo mbuktekake sajrone proses ana sawetara kreditor. Iki diarani 'persyaratan pluralitas'. Iki bisa ditindakake kanthi pratelan dhukungan saka kreditur liyane, utawa uga kanthi deklarasi dening wong sing duwe utang manawa dheweke ora bisa mbayar utang maneh. Dadi, pelamar kudu duwe 'klaim dhukungan' saliyane klaim kasebut. Pengadilan bakal verifikasi iki kanthi ringkes lan ringkes.

Duration saka proses bangkrut

Umumé, pangadilan babagan prosiding bangkrut ditindakake sajrone 6 minggu saka petisi sing diajukake. Kaputusan kasebut ing wektu pangrungon utawa sanalika bisa uga. Sajrone pangrungon, pesta bisa diwenehake wektu tundha nganti 8 minggu.

Biaya proses bangkrut

Kanggo proses kasebut sampeyan mbayar biaya pengadilan saliyane biaya pengacara.

Kepiye prosedur kebangkrutan?

Proses bangkrut diwiwiti kanthi ngajokake petisi bangkrut. Pengacara sampeyan miwiti prosedur kasebut kanthi ngirim petisi menyang pengadilan sing njaluk deklarasi utang utangan saka pihak sampeyan. Sampeyan minangka petisi.

Petisi kasebut kudu diajokake menyang pengadilan ing wilayah sing duwe utang kasebut didominasi. Kanggo ngetrapake kebangkrutan minangka kreditor, wong sing utang kudu diundang kaping pirang-pirang lan pungkasane nyatakake minangka standar.

Undangan menyang pangrungon

Ing sawetara minggu, pengacara sampeyan bakal dijaluk pengadilan kanggo rawuh ing pangrungon. Bewara iki bakal nyatakake kapan lan ing ngendi adicara kasebut bakal ditindakake. Penghutang sampeyan uga bakal dilaporake.

Apa wong sing duwe utang ora setuju karo petisyen bangkrut? Dheweke bisa nanggapi kanthi ngirim pertahanan tinulis utawa pertahanan lisan sajrone pangrungon.

Pangrungon

Sampeyan ora wajib duwe utang, nanging kudu disaranake. Yen wong sing duwe utang ora katon, dheweke bisa nyatakake bangkrut kanthi keputusan.

Sampeyan lan / utawa pengacara sampeyan kudu katon ing pangrungon. Yen ora ana sing katon ing pangrungonane panjaluk bisa ditolak dening hakim. Pangrungon kasebut ora umum lan hakim biasane nggawe keputusan sajrone pendengaran. Yen ora bisa, keputusan bakal ndherek sanalika bisa, biasane sajrone 1 utawa 2 minggu. Pesenan bakal dikirim menyang sampeyan lan wong sing duwe utang, lan menyang pengacara sing melu.

larangan

Yen sampeyan minangka kreditor, ora setuju karo keputusan pengadilan, ditolak banding.

Alokasi

Yen pengadilan menehi panjaluk kasebut lan nyatakake utang sing wis bangkrut, utang kasebut bisa ngajokake banding. Yen wong sing utang, kebangkrutan uga bakal kelakon. Kanthi keputusan pengadilan:

  • Wenang langsung bangkrut;
  • Hakim nunjuk likuidator; lan
  • Hakim nunjuk hakim pengawas.

Sawise bangkrut wis diumumake dening pengadilan, wong (sah) sing diumumake bangkrut bakal kelangan pembuangan lan ngatur aset lan bakal diumumake ora sah. Pelikuidasi mung siji sing isih diijini tumindak wiwit wektu kasebut. Pelikuidrat bakal tumindak minangka pamblokiran (wong sing wis bangkrut), ngatur likuiditas kabangkrutan lan njaga kepentingan para pemiutang. Yen kebangkrutan utama, sawetara likuidator bisa ditunjuk. Kanggo sawetara tumindak, likuidator kudu njaluk ijin saka hakim pengawas, umpamane ing kasus pembuangan staf lan adol efek omah utawa aset.

Intine, penghasilan sing ditampa debitur sajrone bangkrut, bakal ditambahake ing aset kasebut. Nanging, ing praktik, likuidator nindakake iki kanthi persetujuan karo sing duwe utang. Yen wong pribadi diumumake bangkrut, kudu ngerti apa sing ditutupi bangkrut lan apa sing ora. Kebutuhan kapisan lan bagean saka penghasilan, kayata, ora kalebu ing bangkrut. Sing duwe utang uga bisa nindakake tumindak ukum biasa; nanging aset bangkrut ora kaiket karo iki. Salajengipun, likuidator kasebut bakal nggawe keputusan pengadilan dadi publik kanthi ndhaptar ing pendaptaran bangkrut lan Kamar Dagang, lan kanthi masang pariwara ing koran nasional. Registri kebangkrutan bakal ndhaptar keputusan ing Central Insolvency Register (CIR) lan nerbitake ing Gazette Pamrentah. Iki dikembangake kanggo menehi kesempatan para kreditor liyane kesempatan nglaporake likuidator lan ngirim klaim kasebut.

Tugas saka hakim pengawas ing proses kasebut yaiku ngawasi proses ngatur lan mbubarake aset insolvent lan tumindak likuidator. Ing saran saka hakim pengawas, pengadilan bisa dhawuh dadi host saka bangkrut. Hakim pengawas uga bisa ngundang lan ngrungokake saksi. Bebarengan karo pelikuidasi, hakim pengawas nyiapake rapat-rapat verifikasi, mula dheweke bakal dadi ketua. Rapat verifikasi dileksanakake ing pengadilan lan kedadeyan nalika dhaptar utang sing digambarake dening pelikuidrat, bakal diadegake.

Kepiye aset bakal disebar?

Pelikuidrat nemtokake pesanan supaya para pemiutang bakal dibayar: urutan rangking kreditor. Kepiye sampeyan rangking luwih dhuwur, luwih akeh kemungkinan sampeyan bakal dibayar minangka kreditor. Urutan peringkat gumantung saka jinis penghutang sing nuntut utang.

Kaping pisanan, sabisa-bisa, utang aset bakal dibayar. Iki kalebu gaji, sewa lan gaji likuidator sawise tanggal bangkrut. Saldo sing isih ana, ditrapake kanggo klaim istimewa, kalebu pajak lan tunjangan pemerintah. Sisane menyang kreditor sing durung dijamin ("biasa"). Sawise kreditor sing wis kasebut ing ndhuwur wis mbayar, turahane uga menyang kreditor bawahan. Yen isih ana dhuwit, bakal dibayar menyang sing nyekel saham yen ana gandhengane karo NV utawa BV. Ing bangkrut wong alami, sisane menyang bangkrut. Nanging, iki minangka kahanan sing luar biasa. Ing pirang-pirang kasus, ora akeh sing tetep kanggo kreditor tanpa jaminan, apamaneh bangkrut.

Pangecualian: pemisahan

Pemisahan minangka pemiutang kanthi:

  • Hukum hipotek:

Bisnis utawa omah properti minangka tambahan kanggo hipotek lan panyedhiya hipotek bisa nuntut tambahan yen ora mbayar.

  • Hak sumpah:

Bank kasebut wis menehi kredit kanthi syarat yen ora mbayar utang, mula duwe hak janji, umpamane, ing inventaris bisnis utawa saham.

Pratelan pemisah (apa tembung sing wis diwenehake) iku kapisah saka bangkrut lan bisa dituntut langsung, tanpa tuntutan dhisik dening pembubur. Nanging, pelikuidator bisa takon pemisah ngenteni wektu sing cukup.

Akibat

Kanggo sampeyan minangka kreditor, keputusan pengadilan duwe akibat ing ngisor iki:

  • Sampeyan ora bisa maneh ngrebut wong utang
  • Sampeyan utawa pengacara bakal ngirim klaim kanthi bukti dokumenter menyang liquidator
  • Ing rapat verifikasi, dhaptar tuntutan pungkasan bakal digambar
  • Sampeyan mbayar miturut dhaptar utang saka pelikuidasi
  • Sing isih utang bisa diklumpukake sawise bangkrut

Yen wong sing duwe utang iku wong asli, mula ana kemungkinan bangkrut, utang kasebut ngirim panjaluk menyang pengadilan konversi bangkrut dadi penyusunan utang maneh.

Kanggo wong sing duwe utang, keputusan pengadilan duwe akibat ing ngisor iki:

  • Rampasan kabeh aset (kajaba prelu)
  • Sing duwe utang kélangan manajemen lan pembuangan aseté
  • Surat-menyurat langsung menyang likuidator

Kepiye prosedur bangkrut?

Bangkrut bisa mungkasi ing ngisor iki:

  • Liquidasi amarga kekurangan aset: Yen ora cukup aset sing bisa mbayar noth liyane kajaba utang aset, kebangkrutan bakal dipungkasi amarga kekurangan aset.
  • Mungkasi amarga diatur karo para pemiutang: bangkrut bisa ngusulake susunan siji-off kanggo para pemiutang. Usul kaya kasebut tegese bangkrut mbayar persentase saka tuntutan sing relevan, mula dheweke ucul saka utang sing isih dibayar.
  • Pembatalan amarga efek naleni dhaptar distribusi pungkasan: iki nalika aset ora duwe volume sing cukup kanggo nyebarake para pemiutang sing ora dijamin, nanging para pemutus prioritas bisa dibayar (sebagian).
  • Penetapan keputusan pengadilan ditetepi kanthi keputusan Pengadilan Bandhing
  • Pembatalan panyuwunan bangkrut lan sekaligus wara-wara saka aplikasi panyusunan utang maneh.

Wigati dicathet: Wong asli uga bisa digugat maneh babagan utang, sanajan bangkrut wis bubar dibatalake. Yen rapat verifikasi wis rampung, ukum kasebut menehi kesempatan kanggo eksekusi, amarga laporan pertemuan verifikasi menehi hak kanggo judhul eksekusi sing bisa ditrapake. Yen ngono, sampeyan ora mbutuhake keputusan maneh. Mesthi wae, pitakonane tetep; apa isih bisa dipikolehi sawise bangkrut?

Apa sing kedadeyan yen wong sing nduwe utang ora kerjo bareng sajrone proses bangkrut?

Sing duwe utang wajib kerja sama lan menehi kabeh informasi sing dibutuhake kanggo likuidator. Iki minangka sing diarani 'kewajiban ngandhani'. Yen likuidator dicegah, dheweke bisa njupuk tindakan penegakan hukum kayata interogasi bangkrut utawa njupuk sandera ing Pusat Penahanan. Yen debitur wis nindakake tumindak tartamtu sadurunge deklarasi bangkrut, minangka asil saka kreditor duwe kurang kasempatan kanggo mbalekake utang, likuidator bisa mbatalake tumindak kasebut ('bankruptcypauliana'). Iki kudu tumindak legal sing ditindakake debitur (bangkrut mengko) tanpa kewajiban, sadurunge deklarasi bangkrut, lan kanthi nindakake tumindak kasebut, wong sing utang ngerti utawa mesthine ngerti yen iki bakal nyebabake kerugian kanggo para kreditur.

Ing kasus entitas hukum, yen liquidator nemokake bukti manawa direktur wis nyalahake entitas legal bangkrut, bisa uga dicekel pribadi. Kajaba iku, babagan iki sampeyan bisa maca ing blog sing wis ditulis sadurunge: Tanggung jawab direktur ing Walanda.

kontak

Apa sampeyan pengin ngerti apa Law & More bisa kanggo sampeyan?
Hubungi kita liwat telpon ing +31 40 369 06 80 utawa kirim e-mail:

Tom Meevis, pengacara ing Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Ruby van Kersbergen, pengacara ing Law & More - ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl

Share