Asosiasi karo kapasitas legal winates

Asosiasi karo kapasitas legal winates

Sacara legal, asosiasi minangka entitas legal karo anggota. Asosiasi dibentuk kanggo tujuan tartamtu, contone, asosiasi olahraga, lan bisa nggawe aturan dhewe. Angger-anggering Toret mbedakake antarane asosiasi kanthi kapasitas legal total lan asosiasi kanthi kapasitas legal sing winates. Blog iki mbahas aspek penting saka asosiasi kanthi kapasitas legal sing winates, uga dikenal minangka asosiasi informal. Tujuane kanggo mbantu para pamaca netepake manawa iki minangka formulir hukum sing cocog.

Nggawe

Sampeyan ora perlu menyang notaris kanggo nyiyapake asosiasi kanthi kapasitas legal sing winates. Nanging, kudu ana tumindak hukum multilateral, sing tegese paling ora ana rong wong sing nggawe asosiasi kasebut. Minangka pangadeg, sampeyan bisa ngrancang artikel asosiasi lan menehi tandha. Iki diarani artikel asosiasi pribadi. Ora kaya karo sawetara formulir legal liyane, sampeyan ora wajib kanggo ndhaptar artikel asosiasi iki karo Kamar Dagang. Pungkasan, asosiasi ora duwe modal wiwitan minimal, mula ora ana modal sing dibutuhake kanggo nggawe asosiasi.

Ana sawetara perkara sing paling sampeyan kudu kalebu ing artikel pribadi asosiasi:

  1. Jeneng asosiasi.
  2. Kotamadya ing ngendi asosiasi kasebut dumunung.
  3. Tujuan asosiasi.
  4. Kewajiban anggota lan carane kewajiban kasebut bisa ditindakake.
  5. Aturan babagan keanggotaan; carane dadi anggota lan syarat-syarat.
  6. Tata cara nganakake rapat umum.
  7. Cara pengangkatan lan pemberhentian direksi.
  8. Tujuan kanggo dhuwit sing isih ana sawise pembubaran asosiasi utawa carane tujuan kasebut bakal ditemtokake.

Undhang-undhang lan angger-angger saiki ditrapake yen ana prakara ora ditetepake ing artikel asosiasi.

Tanggung jawab lan yurisdiksi winates

Tanggung jawab gumantung saka registrasi karo Kamar Dagang; registrasi iki ora prentah nanging mbatesi tanggung jawab. Yen asosiasi kasebut kadhaptar, ing prinsip, asosiasi kasebut tanggung jawab, bisa uga direktur. Yen asosiasi ora kadhaptar, direktur langsung tanggung jawab pribadi.

Kajaba iku, direktur uga tanggung jawab langsung kanthi pribadi yen ana salah urus. Iki kedadeyan nalika direktur gagal nindakake tugas kanthi bener.

Sawetara conto salah urus:

  • Salah urus keuangan: Gagal nyimpen buku akun sing bener, gagal nyiapake laporan keuangan, utawa nyalahi panggunaan dana.
  • Konflik kapentingan: nggunakake posisi ing organisasi kanggo kapentingan pribadi, contone, menehi kontrak kanggo kulawarga utawa kanca.
  • Penyalahgunaan wewenang: njupuk keputusan sing ora ana ing kakuwasan direktur utawa njupuk keputusan sing nglawan kepentingan organisasi.

Amarga kapasitas legal sing winates, asosiasi nduweni hak sing luwih sithik amarga asosiasi ora duwe wewenang kanggo tuku properti utawa nampa warisan.

Tugas asosiasi

Para direktur asosiasi diwajibake miturut hukum kanggo nyimpen cathetan suwene pitung taun. Kajaba iku, paling ora siji rapat anggota kudu dianakake saben taun. Dene pengurus, manawi angger-anggeripun anggadhahi wewatekan sanesipun, pangurus paguyuban kedah saora-orane ana ketua, sekretaris, lan bendahara.

Organs

Ing kasus apa wae, asosiasi kudu duwe papan. Para anggota milih dewan kajaba artikel kasebut nyedhiyakake liya. Kabeh anggota bebarengan mbentuk badan paling penting asosiasi, rapat umum anggota. Anggaran dasar bisa uga nemtokake manawa bakal ana dewan pengawas; tugas utama badan iki kanggo ngawasi kawicaksanan Papan lan dalan umum.

Aspek fiskal

Apa asosiasi kudu mbayar pajak gumantung saka cara ditindakake. Contone, yen asosiasi minangka pengusaha kanggo PPN, mbukak bisnis, utawa makaryakke karyawan, asosiasi bisa uga kena pajak.

Karakteristik liyane saka asosiasi tanggung jawab winates

  • Database anggota, iki ngemot rincian anggota asosiasi.
  • Tujuan, asosiasi utamane ngatur kegiatan kanggo para anggota lan, kanthi mangkono, ora duwe tujuan kanggo entuk bathi.
  • Asosiasi kudu tumindak minangka siji ing kerangka hukum. Iki tegese saben anggota bisa uga ora tumindak kanthi tujuan sing padha karo asosiasi. Contone, anggota individu ora bisa ngunggahake dhuwit kanggo amal kanthi inisiatif yen ngumpulake dhuwit kanggo amal iki uga minangka tujuan umum saka asosiasi. Iki bisa nyebabake kebingungan lan konflik ing organisasi.
  • Asosiasi ora duwe modal sing dipérang dadi saham; minangka asil, asosiasi uga ora duwe pemegang saham.

Mungkasi asosiasi

Asosiasi diakhiri sawise keputusan anggota ing rapat umum anggota. Kaputusan iki kudu ana ing agenda rapat kasebut. Yen ora, iku ora sah.

Asosiasi kasebut ora langsung mandheg; ora rampung rampung nganti kabeh utang lan kewajiban finansial liyane wis dibayar. Yen ana aset tetep, prosedur sing ditetepake ing artikel pribadi kudu ditindakake.

Keanggotaan bisa rampung kanthi:

  • Pati anggota, kajaba warisan anggota diijini. Miturut Anggaran Dasar.
  • Mandhek dening anggota utawa asosiasi.
  • Expulsion saka anggota; Papan njupuk keputusan iki kajaba artikel asosiasi nemtokake badan liyane. Iki minangka tumindak sah ing ngendi wong ditulis metu saka daftar anggota.
Law & More