Ndhaptar ijin kerja ing Walanda. Iki sing sampeyan kudu ngerti minangka warga negara Inggris.

Nganti tanggal 31 Desember 2020, kabeh aturan UE sing berlaku kanggo Inggris lan warga sing duwe kewarganegaraan Inggris kanthi gampang bisa kerja ing perusahaan Walanda, yaiku, tanpa ijin omah utawa ijin kerja. Nanging, nalika Inggris ninggalake Uni Eropa tanggal 31 Desember 2020, kahanane wis beda. Apa sampeyan warga Inggris lan pengin kerja ing Walanda sawise 31 Desember 2020? Banjur ana sawetara subjek penting sing kudu sampeyan eling. Wiwit wektu kasebut, aturan UE ora ditrapake maneh ing Inggris lan hak sampeyan bakal diatur adhedhasar kesepakatan perdagangan lan kerja sama, sing wis disepakati Uni Eropa lan Inggris.

Ndhaptar ijin kerja ing Walanda

Kebetulan, perjanjian perdagangan lan kerjasama ngemot sawetara perjanjian babagan warga Inggris sing makarya ing Walanda wiwit tanggal 1 Januari 2021. Asile, aturan nasional kanggo warga ing sanjabane UE (wong sing ora duwe kewarganegaraan EU / EEA utawa Swiss) diidini makarya ing Walanda. Ing konteks iki, Undhang-undhang Pakaryan Warga Negara Asing (WAV) negesake manawa warga ing sanjabane UE mbutuhake idin kerja ing Walanda. Ana rong jinis ijin kerja sing bisa dilamar, gumantung karo periode sing sampeyan rencanakake kerja ing Walanda:

  • ijin kerja (TWV) saka UWV, yen sampeyan bakal tetep ing Walanda kurang saka 90 dina.
  • ijin kerja lan ijin kerja gabungan (GVVA) saka IND, yen sampeyan bakal nginep ing Walanda luwih saka 90 dina.

Kanggo kaloro jinis ijin kerja, sampeyan ora bisa ngirim aplikasi menyang UWV utawa IND dhewe. Ijin kerja kudu dilamar karo perusahaan sampeyan ing panguwasa kasebut. Nanging, sawetara kahanan penting kudu dipenuhi sadurunge ijin kerja diwenehake kanggo posisi sing pengin sampeyan lakoni ing Walanda minangka Inggris lan mulane warga negara saka njaba UE.

Ora ana calon sing cocog kanggo pasar tenaga kerja Walanda utawa Eropa

Salah sawijining syarat penting kanggo menehi TWV utawa ijin kerja GVVA yaiku ora ana "tawaran prioritas" ing pasar tenaga kerja Walanda utawa Eropa. Iki tegese majikan sampeyan kudu luwih dhisik golek karyawan ing Walanda lan EEA lan nggawe lowongan kasebut dingerteni dening UWV kanthi nglaporake menyang titik layanan perusahaan ing UWV utawa ngirim ing kono. Mung yen perusahaan sampeyan Walanda bisa nuduhake manawa upaya rekrutmen sing intensif durung nyebabake asil, amarga ora ana karyawan Walanda utawa EEA sing cocog utawa kasedhiya, sampeyan bisa kerja karo majikan iki. Sengaja, kahanan kasebut ing ndhuwur ditrapake kurang ketat ing kahanan transfer personel ing klompok internasional lan nalika ana gandhengane karo tenaga akademik, seniman, dosen tamu utawa magang. Sawise kabeh, warga (Inggris) kasebut saka njaba UE ora diarep-arep mlebu pasar tenaga kerja Walanda kanthi permanen.

Idin omah sing sah kanggo karyawan saka njaba UE

Kondisi penting liyane sing diwenehake nalika menehi TWV utawa ijin kerja GVVA yaiku sampeyan, minangka Inggris lan dadi warga negara ing njaba UE, duwe (utawa bakal nampa) ijin panggonan sing sah supaya sampeyan bisa kerja ing Walanda. Ana macem-macem ijin omah sing bisa digunakake ing Walanda. Ijin omah sing sampeyan butuhake pisanan ditemtokake adhedhasar durasi sing pengin digunakake ing Walanda. Yen luwih cendhek tinimbang 90 dina, visa jangka pendek biasane bakal cukup. Sampeyan bisa ndhaptar visa iki ing kedutaan besar Walanda ing negara asale utawa negara papan dununge.

Nanging, yen sampeyan pengin makarya ing Walanda luwih saka 90 dina, jinis ijin omah gumantung saka pakaryan sing pengin ditindakake ing Walanda:

  • Transfer ing perusahaan. Yen sampeyan kerja ing perusahaan ing sanjabane Uni Eropa lan sampeyan ditransfer menyang cabang Walanda minangka trainee, manajer utawa spesialis, majikan Walanda bisa ndhaptar ijin omah kanggo sampeyan ing IND miturut GVVA. Kanggo menehi ijin panggonan kaya ngono, sampeyan kudu nemoni sawetara kahanan saliyane sawetara kahanan umum, kayata bukti identitas sing sah lan sertifikat latar mburi, kalebu kontrak kerja sing sah karo perusahaan sing diadegake ing njaba UE. Kanggo informasi luwih lengkap babagan transfer intra-perusahaan lan ijin panggonan sing cocog, hubungi Law & More.
  • Migran trampil banget. Izin migran sing trampil bisa dilamar kanggo karyawan sing nduweni kualifikasi saka negara-negara ing sanjabane Uni Eropa sing bakal kerja ing Walanda kanthi posisi manajemen senior utawa spesialis. Aplikasi kanggo iki diwenehake menyang IND dening perusahaan ing framework GVVA. Ijin omah iki mula ora kudu dilamar dhewe. Nanging, sampeyan kudu nemokake sawetara kahanan sadurunge diwenehake. Kondisi kasebut lan informasi luwih lengkap babagan iki bisa ditemokake ing kaca iki Migran kawruhe. Elinga: kahanan sing beda (tambahan) ditrapake kanggo peneliti ilmiah kanthi arti Directive (EU) 2016/801. Apa sampeyan peneliti Inggris sing pengin kerja ing Walanda miturut pedoman kasebut? Banjur kontak Law & More. Spesialis kami ing bidang hukum imigrasi lan lapangan kerja seneng mbantu sampeyan.
  • Kertu Biru Eropa. Kertu Biru Eropa minangka papan dununge lan ijin kerja kanggo para migran sing duwe pendhidhikan sing, kayata warga Inggris, ora duwe kewarganegaraan salah sawijining Negara Anggota Uni Eropa wiwit tanggal 31 Desember 2020, sing uga ndhaptar IND dening perusahaan ing framework GVVA kudu dilamar. Minangka sing nduwe Kertu Biru Eropa, sampeyan uga bisa miwiti makarya ing Negara Anggota liyane sawise makarya ing Walanda suwene 18 wulan, yen sampeyan memenuhi syarat ing Negara Anggota kasebut. Sampeyan uga bisa maca kahanan kasebut ing kaca iki Migran kawruhe.
  • Pakaryan mbayar. Saliyane opsi ing ndhuwur, ana sawetara ijin liyane kanthi tujuan omah kanggo kerja kanthi bayaran. Apa sampeyan ora ngerteni manawa sampeyan ana ing kahanan ing ndhuwur, umpamane sampeyan pengin kerja dadi karyawan Inggris ing posisi Walanda khusus seni lan budaya utawa minangka koresponden Inggris kanggo media publisitas Walanda? Yen ngono, ijin omah sing beda bisa uga ditrapake kanggo sampeyan lan sampeyan kudu memenuhi kahanan (tambahan) liyane. Ijin omah sing tepat sing sampeyan butuhake gumantung karo kahanan sampeyan. Ing Law & More kita bisa nemtokake iki bebarengan karo sampeyan lan adhedhasar prekara iki nemtokake kahanan sing kudu dirampungake.

Ora dibutuhake ijin kerja

Ing sawetara kasus, sampeyan minangka warga negara Inggris ora mbutuhake idin kerja TWV utawa GVAA. Elinga manawa ing kasus sing luar biasa sampeyan isih kudu bisa menehi idin omah sing bener lan kadang nglaporake menyang UWV. Rong pengecualian utama ijin kerja sing biasane bakal cocog ditrapake ing ngisor iki:

  • Warga Inggris sing (teka) manggon ing Walanda sadurunge 31 Desember 2020. Warga kasebut dijamin karo perjanjian penarikan sing rampung antara Inggris lan Walanda. Iki tegese sanajan Inggris wis mesthi nilar Uni Eropa, warga Inggris kasebut bisa terus makarya ing Walanda tanpa idin kerja. Iki mung ditrapake yen warga negara Inggris sing duwe idin duwe idin sing sah, kayata dokumen permanen UE. Apa sampeyan kalebu ing kategori iki, nanging isih ora duwe dokumen sing valid kanggo nginep ing Walanda? Dadi luwih becik yen isih ndhaptar ijin omah kanggo periode tetep utawa tanpa wates kanggo njamin akses gratis menyang pasar tenaga kerja ing Walanda.
  • Pengusaha independen. Yen sampeyan pengin nyambut gawe ing Walanda minangka wong sing nyambut gawe dhewe, sampeyan butuh ijin omah 'kerja dadi wong kerja mandhiri'. Yen sampeyan kepengin entuk ijin panggonan kaya ngono, kegiyatan sing bakal sampeyan lakoni kudu penting banget kanggo ekonomi Walanda. Produk utawa layanan sing bakal ditawakake uga kudu duwe karakter inovatif kanggo Walanda. Apa sampeyan pengin ngerti kondhisi sing kudu sampeyan ketemu lan dokumen resmi sing kudu sampeyan kirimake kanggo aplikasi kasebut? Banjur sampeyan bisa ngubungi pengacara Law & More. Pengacara kita seneng ngewangi sampeyan aplikasi kasebut.

At Law & More kita ngerti manawa kabeh kahanan beda. Pramila kita nggunakake pendekatan pribadi. Apa sampeyan pengin ngerti ijin panggonan utawa liyane sing digunakake (liyane) sing ditrapake ing kasus sampeyan lan apa sampeyan memenuhi syarat kanggo menehi? Banjur kontak Law & More. Law & MorePengacara ahli ing bidang imigrasi lan undang-undang kerja, saengga bisa mbiji kahanan sampeyan kanthi bener lan nemtokake bareng omah lan ijin kerja sing cocog karo kahanan sampeyan lan kahanan sing kudu sampeyan tindakake. Apa sampeyan pengin njaluk ijin omah utawa ngatur aplikasi kanggo ijin kerja? Sanajan ngono, ing Law & More spesialis seneng ngrewangi sampeyan.

Share