Apa sing diarani rekor pidana?

Apa sampeyan wis nglanggar aturan korona lan didenda? Banjur, nganti saiki, sampeyan duwe risiko duwe cathetan pidana. Denda korona tetep ana, nanging ora ana cathetan ing cathetan pidana maneh. Napa cathetan pidana dadi eri ing sisih DPR lan dheweke milih ngilangi langkah iki?

Apa sing diarani rekor pidana?

Barang warta

Yen sampeyan nglanggar undang-undang, sampeyan bakal entuk cathetan pidana. Data pidana uga diarani 'ekstrak dokumentasi yudisial'. Iki minangka ringkesan saka pelanggaran terdaftar ing Sistem Dokumentasi Kehakiman. Bedane kriminal lan pelanggaran iku penting ing kene. Yen sampeyan nindakake tindak pidana, mesthi bakal ana ing cathetan pidana sampeyan. Yen sampeyan wis nindakake pelanggaran, iki uga bisa ditindakake, nanging ora mesthi kedadeyan kasebut. Pelanggaran kasebut minangka kesalahan cilik. Pelanggaran kasebut bisa direkam nalika dihukum kanthi ukuman luwih saka EUR 100, sing dipecat utawa denda luwih saka EUR 100. Kadurjanan minangka pelanggaran sing luwih serius, kayata maling, pembunuhan lan pemerkosaan. Denda Corona uga minangka keputusan paukuman sing ngluwihi EUR 100. Mula, saiki, cathetan digawe ing dokumentasi yudisial nalika denda korona ditindakake. Ing wulan Juli, jumlah dhendha luwih saka 15. Menteri Grapperhaus saka Menteri Kehakiman lan Keamanan negesake perkara kasebut, sawise dheweke entuk denda lan mulane rekaman pidana amarga ora netepi aturan korona ing pesta pernikahane dhewe.

Akibat

Cathetan pidana bisa menehi pengaruh gedhe marang para pelaku. Nalika ndhaptar kerja, VOG (Sertifikat Prilaku sing Apik) kadang dilamar. Iki minangka deklarasi sing nuduhake manawa tumindak sampeyan ora mbantah kinerja tugas utawa posisi tartamtu ing masarakat. Data pidana bisa uga tegese sampeyan ora nampa VOG. Yen ngono, sampeyan ora diijini praktik sawetara profesi, kayata pengacara, guru utawa bailiff. Kadhangkala visa utawa ijin panggonan bisa ditolak. Perusahaan asuransi uga bisa takon apa sampeyan duwe cathetan pidana nalika ndhaptar asuransi. Yen ngono, sampeyan wajib ngandhani sing sejatine. Amarga rekaman pidana sampeyan bisa uga ora entuk asuransi.

Akses menyang lan panyimpenan data pidana

Apa sampeyan ora ngerti yen sampeyan duwe cathetan pidana? Sampeyan bisa ngakses cathetan pidana kanthi ngirim surat utawa e-mail menyang Layanan Informasi Kehakiman (Justid). Justid minangka bagean saka Menteri Kehakiman lan Keamanan. Yen sampeyan ora setuju karo apa sing ana ing cathetan pidana, sampeyan bisa njaluk pangowahan. Iki diarani panjaluk koreksi. Panyuwunan iki kudu dikirim menyang Kantor Pusat Justid. Sampeyan bakal nampa keputusan tertulis babagan panjaluk kasebut sajrone patang minggu. Periode retensi tartamtu ditrapake kanggo data yudisial saka pelanggaran ing cathetan pidana. Undhang-undhang kasebut nemtokake suwene informasi kasebut kudu tetep ana. Periode kasebut luwih cendhek kanggo nyinggung tinimbang tumindak pidana. Ing babagan keputusan kriminal, kayata ing kasus denda korona, data kasebut bakal dihapus 5 taun sawise mbayar denda.

Hubungi pengacara

Amarga cathetan pidana duwe konsekuensi gedhe banget, wajar yen sampeyan hubungi pengacara kanthi cepet yen, kayata, sampeyan wis nampa koronafine utawa wis nindakake pelanggaran. Nyatane, bisa uga ana periode wektu tartamtu sing oposisi kudu digawe karo penuntut umum. Kadhangkala luwih gampang yen mung mbayar dhendha utawa tundhuk karo layanan masyarakat, umpamane yen ana keputusan kriminal. Nanging, luwih becik kahanan kasebut ditaksir dening pengacara. Pungkasan, penuntut umum uga bisa nggawe kesalahan utawa nggawe kesalahan sing salah. Kajaba iku, penuntut umum utawa hakim bisa uga luwih entheng tinimbang pejabat sing menehi denda utawa nyathet pelanggaran kasebut. Pengacara bisa mriksa manawa denda kasebut ditrapake lan bisa menehi ngerti manawa keputusan sing apik kanggo mréntahaké. Pengacara bisa nulis kabar oposisi lan nulungi hakim yen perlu.

Apa sampeyan duwe pitakon babagan subyek ing ndhuwur utawa sampeyan pengin ngerti apa sing bisa ditindakake kanggo sampeyan? Mangga dihubungi pengacara ing Law & More kanggo informasi luwih lengkap. Sanajan sampeyan ora yakin apa sampeyan butuh pengacara. Pengacara ahli lan khusus ing bidang hukum pidana kanthi seneng mbantu sampeyan.

Share