Prosedur priksaan ing Kamar Enterprise

Yen ana perselisihan ing perusahaan sampeyan sing ora bisa dirampungake kanthi internal, prosedur sadurunge Kamar Enterprise bisa dadi cara sing cocog kanggo ngrampungake. Prosedur kaya kasebut diarani prosedur survey. Ing prosedur iki, Kamar Perusahaan dijaluk nyelidiki kabijakan lan tumindak ing entitas hukum. Artikel iki bakal ngrembug babagan prosedur survey kanthi ringkes lan apa sing sampeyan ngarepake.

Prosedur priksaan ing Kamar Enterprise

Kasedhiya ing prosedur survey

Panjaluk survey ora bisa diajukake dening kabeh wong. Kepentingan pelamar kudu cukup kanggo mbenerake akses menyang prosedur penyelidikan lan mula melu-melu intervensi saka Chamber Enterprise. Pramila sing duwe wewenang nindakake kanthi syarat sing cocog kacathet ing angger-anggering Toret:

  • Pemegang saham lan pemegang sertifikat NV. lan BV Undhang-undhang kasebut mbedakake antara NV lan BV kanthi modal maksimal € 22.5 yuta utawa luwih. Ing pemegang saham, pemegang saham lan sertifikat duwe 10% modal sing diterbitake. Ing kasus NV lan BV kanthi modal sing diterbitake luwih dhuwur, ambang wates 1% saka modal sing diterbitake bakal dileksanakake, utawa yen saham lan kuitansi saham kanggo saham diakoni ing pasar sing diatur, rega paling murah € 20 yuta. Ambang ngisor uga bisa ditemtokake ing artikel asosiasi.
  • The entitas sah dhewe, liwat dewan manajemen utawa dewan pengawas, utawa katentreman ing bangkrut entitas hukum.
  • Anggota asosiasi, koperasi utawa komunitas bebarengan yen diwakili paling ora 10% anggota utawa sing duwe hak milih ing rapat umum. Iki tundhuk maksimal 300 wong.
  • Asosiasi buruh, yen anggota asosiasi kerja ing usaha lan asosiasi kasebut nduweni kapasitas legal kanthi paling ora rong taun.
  • Kekuwatan kontrak utawa statutory liyane. Contone, dewan kerja.

Penting, yen ana wong sing duwe hak investigasi kudu mbantah babagan kabijakan lan tumindak ing perusahaan sing dingerteni dening dewan manajemen lan dewan pengawas. Yen durung rampung, Divisi Perusahaan ora bakal nimbang panjaluk panjaluk. Sing melu perusahaan kudu luwih dhisik duwe kesempatan kanggo nanggapi bantahan sadurunge prosedur kasebut diwiwiti.

Tatacara: rong tahap

Prosedur kasebut diwiwiti karo pengajuan petisi lan kesempatan kanggo pihak sing terlibat ing perusahaan (kayata para pemegang saham lan dewan manajemen) kanggo nanggapi. Kamar Enterprise bakal menehi petisi kasebut yen syarat legal wis dipenuhi lan katon ana 'alasan sing cukup kanggo ragu babagan kabijakan sing bener'. Sawise iki, rong tahap prosedur priksaan bakal diwiwiti. Ing tahap kaping pisanan, kabijakan lan proses kedadeyan ing perusahaan kasebut bakal ditliti. Penyelidikan iki ditindakake dening siji utawa luwih wong sing ditunjuk dening Divisi Perusahaan. Perusahaan, anggota dewan manajemen, anggota dewan pengawas lan (mantan) karyawan kudu kerja sama lan menehi akses menyang kabeh administrasi. Biaya investigasi miturut prinsip kudu ditanggung perusahaan (utawa pelamar yen perusahaan ora bisa ngatasi). Gumantung saka asil investigasi, biaya kasebut bisa uga dibalekake saka pelamar utawa dewan manajemen. Ing basis laporan investigasi, Divisi Perusahaan bisa uga nemtokake ing tahap kapindho yen ana administrasi sing salah. Yen ngono, Divisi Perusahaan bisa njupuk sawetara langkah sing bisa ditindakake.

Pranata (Sementara)

Sajrone prosedur kasebut lan (sanajan sadurunge tahap investigasi pisanan prosedur diwiwiti) Kamar Perusahaan bisa, miturut panjaluk saka wong sing dijaluk ditakokake, nggawe ketentuan sementara. Ing babagan iki, Kamar Perusahaan duwe kebebasan sing gedhe, yen ketentuan kasebut dibenerake kanthi kahanan entitas hukum utawa kanggo kepentingan investigasi. Yen administrasi wis ditetepake, Kamar Perusahaan uga bisa njupuk langkah-langkah sing mesthi. Iki ditemtokake miturut ukum lan diwatesi mung kanggo:

  • penundaan utawa pembatalan resolusi direktur pengelola, direktur pengawas, rapat umum utawa badan hukum liyane;
  • penundaan utawa pemecatan siji utawa luwih direktur pengawasan utawa pengawasan;
  • janjian sementara kanggo siji utawa luwih direktur pengawasan utawa pengawas;
  • penyimpangan sementara saka ketentuan artikel asosiasi kaya sing dituduhake dening Kamar Perusahaan;
  • transfer saham kanthi sementara kanthi cara ngatur;
  • pembubaran wong sing sah.

obat

Mung ana banding babagan kasasi sing bisa ditindakake babagan keputusan Dewan Perusahaan. Yurisdiksi kanggo nindakake kasebut dununge karo wong-wong sing wis muncul sadurunge Divisi Perusahaan ing proses kasebut, lan uga karo entitas hukum yen durung katon. Bathi wektu kanggo kasasi yaiku telung wulan. Kasasi ora duwe efek suspensori. Akibate, perintah Divisi Perusahaan tetep berlaku nganti ora ana keputusan sing nalisir saka Mahkamah Agung. Iki bisa uga ateges keputusan Pengadilan Tinggi bisa uga kasep amarga Bagian Perusahaan wis menehi ketentuan. Nanging, kasasi bisa migunani gegandhengan karo tanggung jawab anggota dewan manajemen lan anggota dewan pengawas sing ana gandhengane karo kesalahan administrasi sing diadopsi dening Divisi Perusahaan.

Apa sampeyan ngrampungake perselisihan ing perusahaan lan apa sampeyan arep miwiti prosedur survey? Ing Law & More tim duwe akeh pengetahuan babagan hukum perusahaan. Bebarengan karo sampeyan, kita bisa netepke kahanan lan kemungkinan. Ing basis analisis iki, kita bisa menehi saran babagan langkah sabanjure sing cocog. Kita uga bakal seneng menehi saran lan pitulung nalika proses (ing Divisi Perusahaan).

Share