Formulir résolusi alternatif: ngapa lan kapan milih arbitrasi?

Nalika pesta kasebut ana ing kahanan konflik lan ora bisa mutusake masalah kasebut, dheweke bakal nemoni pengadilan. Nanging, konflik antarane partai bisa diselesaikan kanthi macem-macem cara. Salah sawijining cara resolusi sengketa kasebut yaiku arbitrasi. Arbitrase minangka wujud keadilan pribadi lan kanthi mangkono alternatif kanggo cara legal.

Formulir résolusi alternatif: ngapa lan kapan milih arbitrasi?

nanging kok Apa sampeyan milih arbitrasi tinimbang rute legal sing biasane? Proses pengantisipasi beda karo prosedur pengadilan. Titik ing ngisor iki ora mung nggambarake bedane ing antarane loro mode resolusi regejik, nanging uga nuduhaké mupangate arbitrase:

  • Keahlian. Bentenane karo prosiding hukum yaiku yen arbitrasi konflik wis rampung ing njaba pengadilan. Partai kasebut bisa milih (nomer aneh) para ahli independen. Dheweke dadi panitia arbitrase (utawa papan arbitrase) sing ngatasi konflik kasebut. Ora kaya hakim, para ahli, utawa para arbiter, makarya ing lapangan sing relevan ing kedadeyan kasebut pasulayan. Asile, dheweke duwe akses langsung menyang pengetahuan lan keahlian khusus sing dibutuhake kanggo ngrampungake konflik sing saiki. Lan amarga hakim biasane ora duwe ilmu tartamtu kaya ngono, asring kedadeyan ing proses ukum manawa hakim kasebut dianggep kudu dilaporake dening ahli babagan bagean-bagean tartamtu saka sengketa kasebut. Penyiasatan kasebut biasane nyebabake penundaan signifikan ing prosedur kasebut lan uga ana gandhengane karo biaya sing dhuwur.
  • Wayah luput. Loro saka telat, umpamane karo ahli, prosedur kasebut biasane mbutuhake wektu dawa sadurunge hakim. Sawise kabeh, prosedur kasebut dhewe ditanggepi. Asring kedadeyan para hakim, amarga alasan sing ora dingerteni karo pihak-pihak, mutusake nundha pengadilan sepisan utawa kaping pirang-pirang enem minggu. Prosedur rata-rata bisa gampang njupuk siji utawa rong taun. Arbitrase mbutuhake wektu sing kurang lan asring diselehake sajrone nem wulan. Ana uga ora ana kemungkinan ngajokake banding manawa ditimbang. Yen panitia arbitrase nggawe keputusan, konflik rampung lan kasus bakal ditutup, sing tetep prosedur sing dawa lan larang. Iki mung beda yen partai kanthi jelas setuju karo siji liyane babagan kemungkinan banding.
  • Ing kasus arbitrasi, pihak-pihak kasebut nanggung biaya prosedur kasebut lan panggunaan penimbangtaran ahli. Sepisanan, biaya kasebut bakal luwih dhuwur kanggo pihak tinimbang biaya kanggo pengadilan biasa. Pungkasan, para penilai biasane kudu mbayar saben jam. Nanging, ing wektu sing luwih suwe, biaya ing proses arbitrasi kanggo pihak-pihak bisa luwih murah tinimbang biaya ing proses legal. Sawise kabeh, ora mung prosedur pengadilan mbutuhake wektu luwih akeh lan mula tumindak prosedur, nanging yen ahli eksternal dibutuhake, tegese nambah biaya. Yen menang prosedur arbitrase, para penimbang bisa uga mindhah kabeh utawa bagean saka biaya sing sampeyan lakoni ing partai liyane.
  • Ing kasus prosiding kehakiman biasa, pangrungon mbukak kanggo umum lan keputusan prosiding asring diterbitake. Iki mesthi acara sing ora dikarepake ing kahanan sampeyan, amarga karusakan materi utawa karusakan ing materi. Yen ditimbang, pihak-pihak bisa njamin manawa konten lan asil kasus tetep dadi rahasia.

Pitakon liyane yaiku nalika bisa dadi wicaksana milih kanggo arak-arakan tinimbang rute legal sing biasane? Iki bisa uga kedadeyan nalika ana konflik ing cabang tartamtu. Sawise kabeh, amarga macem-macem alasan, konflik kaya ngono biasane ora mung solusi sajrone wektu sing cendhak, nanging uga kabeh keahlian sing bisa dijamin lan diwenehake ing prosedur arbitrase supaya bisa entuk solusi. Hukum arbitrase minangka cabang olahraga kapisah sing asring digunakake ing bisnis, konstruksi, lan real estate.

Minangka tampilan ing ndhuwur, penting kanggo pihak-pihak, nalika ngrampungake kesepakatan, kanggo menehi perhatian ora mung kanggo aspek komersial utawa finansial, nanging uga nganggep kahanan resolusi musuhan. Apa sampeyan ngirim sengketa karo pihak liya menyang pengadilan biasa utawa milih kanggo ditimbang? Yen sampeyan milih kanggo arbitrase, akal kanggo netepake klausa arbitrase kanthi nulis ing kontrak utawa istilah lan kahanan umum nalika wiwitan hubungan karo pihak liyane. Asil saka klausa arbitrase kasebut yaiku pengadilan biasa kudu nyatakake awake dhewe ora duwe hak ukum yen, sanajan ana klausa arbitrase sing naleni, pesta kasebut menehi pasulayan.

Furthermore, if the independent arbitrators have delivered a judgment in your case, it is important to keep in mind that this ruling is binding for the parties. This means that both parties must adhere to the arbitration committee’s verdict. If they do not, the arbitration committee can ask the court to oblige the parties to do so. If you do not agree with the judgment, you cannot submit your case to the court after the arbitration procedure has ended.

Sampeyan ora yakin apa setuju kanggo arbitrasi minangka pilihan sing apik kanggo kasus sampeyan? Hubungi Law & More spesialis. Sampeyan uga bisa ngubungi Law & More yen sampeyan pengin nggawe persetujuan arbitrase utawa mriksa utawa yen sampeyan duwe pitakonan babagan arbitrasi. Sampeyan uga bisa nemokake informasi luwih lengkap babagan arbitrase ing kita situs ukum arbitrase.

Share