Alimony, kapan sampeyan nyingkirake?

Alimony, kapan sampeyan nyingkirake?

Yen perkawinan pungkasane ora bisa ditindakake, sampeyan lan pasangan bisa mutusake pegatan. Iki asring nyebabake kewajiban alimony kanggo sampeyan utawa mantan partner, gumantung saka penghasilan sampeyan. Kewajiban alimony bisa uga kalebu dhukungan anak utawa dhukungan pasangan. Nanging nganti suwene sampeyan kudu mbayar? Lan sampeyan bisa njaluk nyisihaken saka iku?

Duration saka support anak

Kita bisa ringkes babagan pangopènan bocah. Iki amarga wektu tunjangan anak wis ditemtokake dening hukum lan ora bisa nyimpang. Miturut hukum, tunjangan anak kudu terus dibayar nganti bocah tekan umur 21. Kadhangkala, kewajiban mbayar tunjangan anak bisa rampung ing umur 18. Iki gumantung saka kamardikan ekonomi anak sampeyan. Yen anak sampeyan luwih saka 18 taun, duwe penghasilan ing tingkat kesejahteraan, lan ora sinau maneh, dheweke dianggep bisa ngurus dhuwit. Kanggo sampeyan, iki tegese sanajan anak sampeyan durung umur 21 taun, kewajiban nafkah anak sampeyan ilang.

Duration saka support bojo 

Uga, babagan tunjangan mitra, angger-anggering Toret kasebut ngemot tenggat wektu sawise kewajiban alimony kasebut kadaluwarsa. Ora kaya dhukungan anak, mantan mitra bisa nyimpang saka iki kanthi nggawe perjanjian liyane. Nanging, apa sampeyan lan mantan pasangan ora setuju babagan durasi tunjangan pasangan? Banjur istilah statutory ditrapake. Nalika nemtokake istilah iki, wayahe sampeyan pegatan iku penting. Ing kene, prabédan digawe antarane pegatan sadurunge 1 Juli 1994, pegatan antarane 1 Juli 1994 lan 1 Januari 2020, lan pegatan sawise 1 Januari 2020.

Pegatan sawise 1 Januari 2020

Yen sampeyan pegatan sawise 1 Januari 2020, kewajiban pangopènan bakal, ing prinsip, ditrapake kanggo durasi setengah wektu marriage langgeng, kanthi maksimal 5 taun. Nanging, ana telung pangecualian kanggo aturan iki. Pangecualian pisanan ditrapake yen sampeyan lan mantan pasangan duwe anak bebarengan. Pancen, ing kasus kasebut, tunjangan bojo mung mandheg nalika anak sing paling enom tekan umur 12. Kapindho, ing kasus perkawinan sing wis suwene luwih saka 15 taun, ing ngendi panampa tunjangan nduweni hak kanggo AOW sajrone sepuluh taun, alimony partner terus nganti AOW diwiwiti. Pungkasan, tunjangan mitra rampung sawise sepuluh taun ing kasus sing mbayar tunjangan lair ing utawa sadurunge 1 Januari 1970, perkawinan kasebut luwih saka 15 taun, lan sing mbayar tunjangan mung bakal nampa AOW luwih saka sepuluh taun.

Pegatan antarane 1 Juli 1994 lan 1 Januari 2020

Tunjangan partner kanggo wong sing pegatan antarane 1 Juli 1994 lan 1 Januari 2020 tahan nganti 12 taun kajaba sampeyan ora duwe anak lan perkawinan kasebut kurang saka limang taun. Ing kasus-kasus kasebut, dhukungan pasangan tetep suwene omah-omah.

Pegatan sadurunge 1 Juli 1994

Pungkasan, ora ana istilah ukum kanggo mantan mitra sing pegatan sadurunge 1 Juli 1994. Yen sampeyan lan mantan pasangan ora setuju apa-apa, pangopènan partner bakal terus kanggo urip.

Pilihan liyane kanggo mungkasi dhukungan pasangan 

Ing kasus pangopènan pasangan, ana sawetara kahanan liyane ing ngendi kewajiban pangopènan rampung. Iki kalebu nalika:

  • Sampeyan lan mantan partner setuju yen kewajiban alimony mandheg;
  • Sampeyan utawa mantan partner mati;
  • Panampa pangopènan nikah karo wong liya, cohabits, utawa mlebu kemitraan sipil;
  • Sing mbayar alimony ora bisa mbayar alimony maneh; utawa
  • Panampa pangopènan nduweni penghasilan mandiri sing cukup.

Ana uga kamungkinan kanggo ngganti jumlah support spousal. Apa mantan mitra sampeyan ora setuju karo modifikasi? Banjur sampeyan uga bisa njaluk iki saka pengadilan. Kanggo nindakake, sampeyan kudu duwe alesan sing apik, contone, amarga owah-owahan ing penghasilan.

Apa mantan partner sampeyan pengin ngowahi utawa mungkasi alimony, lan sampeyan ora setuju? Utawa sampeyan sing mbayar tunjangan lan pengin ngilangi kewajiban alimony? Yen mangkono, hubungi salah siji pengacara kita. Pengacara pegatan kita ana ing layanan sampeyan kanthi saran pribadi lan bakal seneng mbantu sampeyan kanthi langkah-langkah hukum.

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.