Sawise nyekel: hak asuh

Apa sampeyan dicekel amarga disangka tindak pidana? Banjur polisi biasane bakal ngeterake sampeyan menyang kantor polisi kanggo mriksa kahanan sing ditindakake lan apa sing dadi tersangka sampeyan. Polisi bisa uga nahan sampeyan nganti sangang jam kanggo nggayuh tujuan iki. Wektu antara tengah wengi nganti jam sanga esuk durung dietung. Sajrone wektu iki, sampeyan ana ing tahap pertama tahanan sadurunge sidhang.

Sawise nyekel: hak asuh

Custody minangka phase kapindho ditahan pra-trial. Sampeyan bisa jam sanga ora cukup, lan polisi mbutuhake wektu luwih akeh kanggo diselidiki. Apa jaksa penuntut nggawe manawa sampeyan (minangka tersangka) kudu tetep luwih dawa ing kantor polisi kanggo diselidiki luwih lanjut? Banjur jaksa penuntut bakal mrentahake asuransi kasebut. Nanging, pesenan kanggo asuransi ora mung bisa ditanggepi dening jaksa. Iki amarga sawetara syarat kudu ditemoni. Contone, kudu ana kahanan ing ngisor iki:

  • polisi wedi yen ana risiko uwal;
  • polisi pengin ngadhepi saksi utawa nyegah sampeyan ora duwe pengaruh;
  • polisi pengin nyegah sampeyan ora campur tangan karo penyelidikan.

Kajaba iku, jaminan mung ditanggepi yen sampeyan disyaki tumindak pidana sing dileksanakake ditahan sadurunge. Minangka aturan umume, tahanan pra-nyoba bisa ditindakake ing kasus pidana sing dihukum kanthi dipenjara patang taun utawa luwih. Conto pelanggaran pidana sing ditahan sadurunge pre-trial yaiku nyolong, penipuan utawa pelanggaran narkoba.

Yen pesenan kanggo asuransi ditanggepi dening jaksa umum, polisi bisa nahan sampeyan kanthi prentah iki, sing kalebu kaluputan pidana sing sampeyan curiga, sajrone telung dina, kalebu jam wengi, ing kantor polisi. Kajaba iku, wektu telung dina iki bisa uga ditambahi sepisan kanthi tambahan telung dina nalika darurat. Ing konteks ekstensi iki, kapentingan investigasi kudu ditimbang karo kapentingan pribadi sampeyan minangka tersangka. Minat diselidiki kalebu, umpamane wedi marang bebaya penerbangan, luwih ditakoni utawa ngalangi supaya ora diselidiki. Kapentingan pribadi bisa uga kalebu, umpamane ngurus pasangan utawa bocah, pengawetan kerja utawa kahanan kayata panguburan utawa kawinan. Minangka total, mula, asuransi bisa maksimal 6 dina.

Sampeyan ora bisa nolak utawa mréntahake marang hak asuhan utawa extension kasebut. Nanging, minangka tersangka sampeyan kudu digawa ing ngarsane hakim lan sampeyan bisa ngirim keluhan sampeyan menyang majistret pemeriksaan babagan apa-apa penyelewengan sing ditahan utawa ditahan. Sampeyan wicaksana takon karo pengacara pidana sadurunge nindakake iki. Sawise kabeh, yen sampeyan wis ditahan, sampeyan kudu nulungi pengacara. Apa sampeyan apresiasi? Banjur sampeyan bisa nunjukake manawa sampeyan pengin nggunakake pengacara dhewe. Polisi banjur nyedhaki dheweke. Yen ora, sampeyan bakal nampa pitulung saka pengacara picket tugas. Pengacara sampeyan banjur bisa mriksa apa ana penyelewengan nalika ditahan utawa ing asuransi lan apa ditahan sementara diijinake ing kahanan sampeyan.

Kajaba iku, pengacara bisa nuduhake hak lan kewajiban sampeyan sajrone ditahan sadurunge sidhang. Sawise kabeh, sampeyan bakal dirungokake sajrone tahap pertama lan kaloro penahanan pra-uji coba. Biasane polisi mulai karo sawetara pitakon babagan kahanan pribadi sampeyan. Ing konteks iki, polisi bisa njaluk sampeyan menehi nomer telpon lan media sosial sampeyan. Elinga: apa wae jawaban sing sampeyan wenehake kanggo pitakon "sosial" saka polisi kasebut bisa digunakake kanggo diselidiki. Polisi banjur bakal takon babagan tindak pidana sing dipercaya bisa uga dilibatake. Penting, sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan, minangka tersangka, duwe hak meneng lan sampeyan uga bisa nggunakake. Sampeyan bisa dingerteni yen nggunakake hak kanggo tetep bisu, amarga sampeyan durung ngerti bukti-bukti polisi babagan polisi sajrone asuransi. Sanajan sadurunge ana pitakon "bisnis" kasebut, polisi kudu ngandhani manawa sampeyan ora diwajibake njawab pitakon, iki ora mesthi kedadeyan. Kajaba iku, pengacara bisa menehi informasi babagan kemungkinan konsekuensi nggunakake hak kanggo bisu. Pungkasan, nggunakake hak supaya bisu ora ana risiko. Sampeyan uga bisa nemokake informasi luwih lengkap babagan blog iki: Hak kanggo tetep bisu ing prekara pidana.

Yen tembung hak (lengkap) wis kadaluwarsa, pilihan ing ngisor iki kasedhiya. Pisanan, jaksa umum bisa uga rumangsa ora perlu ditahan maneh amarga diselidiki. Ing kasus kasebut, jaksa penuntut supaya sampeyan dibebasake. Bisa uga ana prekara sing jaksa penuntut mikir manawa investigasi saiki wis maju banget supaya bisa njupuk keputusan akhir babagan acara-acara sabanjure. Yen jaksa penuntut nggawe manawa sampeyan bakal ditahan luwih dawa, sampeyan bakal digawa menyang hakim. Hakim kasebut banjur bakal nuntut ditahan sampeyan. Hakim uga bakal nemtokake manawa sampeyan minangka tersangka kudu dipenjara. Yen mangkono, sampeyan uga ana ing tahap pre-trial ditahan.

At Law & More, kita ngerti manawa ditahan lan ditahan minangka acara utama lan bisa nyebabake sampeyan. Mula, sampeyan kudu ngerti babagan kedadeyan sing ana gandhengane karo proses kriminal lan hak sing sampeyan lakoni sajrone ditahan. Law & More pengacara ahli ing babagan ukum pidana lan seneng mbantu sampeyan sajrone ditahan sadurunge diadili. Yen sampeyan duwe pitakon liyane babagan ditahan, hubungi pengacara Law & More.

Share