Undhang-undhang mundur

Pegatan kalebu akeh. Proses perceraian kalebu sawetara langkah. Langkah-langkah sing kudu ditindakake gumantung apa sampeyan duwe anak lan apa sampeyan wis setuju sadurunge babagan penyelesaian karo calon mitra sampeyan. Umumé, prosedur standar ing ngisor iki kudu ditindakake. Kaping pisanan, aplikasi pegatan kudu diajukake menyang pengadilan. Iki bisa dadi aplikasi sepihak utawa aplikasi gabungan. Kanthi opsi pisanan, mitra mung ngirim petisi. Yen ana petisi gabungan, sampeyan lan mantan mitra ngirim petisi kasebut lan setuju kabeh pengaturan. Sampeyan bisa menehi perjanjian kasebut ing perjanjian pegatan dening mediasi utawa pengacara. Yen ngono ora bakal diadili pengadilan, nanging sampeyan bakal nampa keputusan pegatan. Sawise nampa keputusan perceraian, sampeyan bisa duwe akta pengunduran diri sing digawe dening pengacara. Undhang-undhang mundur minangka deklarasi yen sampeyan wis nyathet keputusan perceraian sing ditanggepi pengadilan lan sampeyan ora bakal mréntahake keputusan kasebut, tegese bisa didaftarkan karo kotamadya langsung. Sampeyan mung bakal pegatan miturut ukum yen keputusan wis dilebokake ing cathetan status sipil kotamadya. Sajrone keputusan perceraian durung didaftar, sampeyan isih nikah kanthi resmi.

Undhang-undhang mundur

Sawise putusan pengadilan kasebut, periode banding 3 wulan diwiwiti kanthi prinsip. Sajrone periode kasebut, sampeyan bisa menehi banding babagan keputusan pegatan yen sampeyan ora setuju. Yen pihak kasebut langsung setuju karo keputusan perceraian, suwene 3 wulan iki bisa uga ditundha. Iki amarga keputusan pengadilan mung bisa didaftar yen keputusan kasebut dadi final. Pengadilan mung bakal final yen periode banding 3 wulan kadaluwarsa. Nanging, yen kalorone pihak nandatangani perjanjian pengunduran diri, kalorone bakal mundur kanggo mréntah. Partai-partai kasebut 'mundur' menyang keputusan pengadilan. Pengadilan kasebut pungkasan lan bisa didaftarkan tanpa kudu ngenteni suwene 3 wulan. Yen sampeyan ora setuju karo keputusan cerai, sampeyan kudu ora mlebu akta mundur. Tandha akta kasebut mulane ora wajib. Sawise keputusan pengadilan ana kemungkinan ing bidang pengunduran diri:

  • Kaloro pihak kasebut mlebu tumindak mundur:
    Kanthi mangkono, para pihak nuduhake manawa dheweke ora pengin ngajokake banding babagan keputusan pegatan kasebut. Ing kasus iki, periode banding 3 wulan kadaluwarsa lan proses perceraian luwih cepet. Pegatan kasebut bisa dilebokake langsung ing cathetan status sipil kotamadya.
  • Salah siji saka loro partai kasebut ditandatangani tumindak mundur, lan liyane ora. Nanging dheweke uga ora njaluk banding:
    Kemungkinan banding isih mbukak. Periode banding 3 wulan kudu ditunggu. Yen mantan pasangan sampeyan (mbesuk) ora menehi banding, kabeh pegatan isih bisa didaftar kanthi definitif karo kotamadya sawise 3 wulan.
  • Salah siji saka loro partai kasebut ditandatangani tumindak mundur, pihak liyane njaluk banding:
    Ing kasus iki, proses kasebut mlebu ing tahap sing anyar lan pengadilan bakal mriksa maneh kasus kasebut ing banding.
  • Ora ana pihak sing nandatangani tumindak mundur, nanging pihak kasebut uga ora mréntah:
    Ing pungkasan periode banding 3 wulan, sampeyan utawa pengacara sampeyan kudu ngirim keputusan perceraian menyang registrar kelairan, kekawin lan pati kanggo registrasi pungkasan ing cathetan status sipil.

Keputusan perceraian kasebut ora bisa dibatalake sawise periode banding 3 wulan kadaluwarsa. Sawise keputusan kasebut ora bisa dibatalake, keputusan kasebut kudu dilebokake ing cathetan status sipil sajrone 6 wulan. Yen keputusan perceraian ora didaftar ing wektu sing tepat, keputusan bakal ilang lan perkawinan ora bakal dibubarake!

Sawise watesan wektu banding wis kadaluwarsa, sampeyan kudu tumindak sing ora dilamar kanggo aplikasi pegatan kasebut didaftarkan karo kotamadya. Sampeyan kudu ndhaptar undhang-undhang iki ing pengadilan sing ngumumake keputusan kasebut ing proses perceraian. Ing undhang-undhang iki, pengadilan negesake manawa pihak-pihak kasebut ora nate mrotes keputusan kasebut. Bedane karo akta pengunduran yaiku akta non-aplikasi dijaluk saka pengadilan sawise periode banding wis kadaluwarsa, dene akta pengunduran diri kudu digawe dening pengacara para pihak sadurunge periode banding wis kadaluwarsa.

Kanggo saran lan pandhuan sajrone pegatan, sampeyan bisa ngubungi pengacara hukum kulawarga Law & More. ing Law & More kita ngerti manawa pegatan lan kedadeyan sabanjure bisa nyebabake sampeyan urip gedhe. Pramila kita njupuk pendekatan pribadi. Pengacara kita uga bisa mbantu sampeyan ing proses apa wae. Pengacara ing Law & More ahli ing bidang hukum kulawarga lan seneng nuntun sampeyan, bisa uga bebarengan karo pasangan sampeyan, liwat proses pegatan.

Share